DOLAR 32,2535
EURO 34,7880
ALTIN 2.411,51
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Emekliler Temmuz’da çifte bayram yapacak

27.06.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine kadar emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz arası hesaplarda olması planlanıyor. Emekli vatandaşlar Temmuz ayında aylıklarını zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa egzersiz ödemeleri de 29 Haziran’dan itibaren hesaplarda olacak. Hükümet, emeklilerin kolaylık düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu sene 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı.

ÖDENEKLER ERKEN YATIYOR

Aile, Egzersiz ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başladı. Arife günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesinin yatırılması bekleniyor. Bu tarihe değin yeni emekli olanlar da ikramiye alabilecek. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran’dan itibaren 3 Temmuz’a değin, kimlik numaralarına kadar tüm yargı sahiplerinin hesaplarında olacak.

İŞ GÖREMEZLİK ORANIYLA

Emeklilere biner lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Ayrıca eşi veya anne-babasından ölüm aylığı bölge kişilerin ise ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesini emekliler gibi maluller de tamamen alıyor. İş kazası geçiren ve sürekli meslek göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Ödemeler kesintisiz iş göremezlik oranına göre hesaplanıyor. Yüzde 50 oranında iş göremez olduğu saptama edilenlere 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

ZAMLI AYLIKLAR NE DEĞIN OLACAK?

Emekliler her yıl Ocak-Temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası’nın beklenti anketindeki Haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak. Ücret yükseleceği için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ilave ödeme tutarı da artacak. en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak.

Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK’lılarda asgari aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklilerin gelirlerinde 90 ile 320 liraya yakın çoğaltma getirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.