DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Elon Musk’tan Hükümetlere İlginç Kripto Para Tavsiyesi: Hiçbir Şey Yapmayın

30.09.2021
A+
A-

Kripto para camiasının 2021’de en çok konuştuğu isim, hiç şüphesiz Elon Musk‘tı. Büyük bir yatırımcı olduğu bilinen Musk, özellikle de Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla piyasanın altını üstüne getirmişti. Hatta yatırımcıların bir bölümü, bir noktadan sonra sadece Musk’ın yaptığı açıklamalara göre hareket etmeye başlamışlardı. 

CodeCon isimli bir konferansa katılan Elon Musk, burada da kripto para piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kripto paraların önemli olduğuna inandığını söyleyen milyarder iş insanı, yine de bunun Mesih’in dünyaya ikinci kez gelişi* gibi bir şey olmadığını belirtti. Musk’ın hükümetlere de bir çağrısı vardı.

“Hiçbir şey yapmayın”

Elon Musk

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para birimlerini yok etmek, artık mümkün değil. Ancak Musk’a göre kripto paraların ilerleyişinin yavaşlatılması mümkün. Aslında Musk’ın yaptığı bu açıklamanın hayatımızın bir gerçeği olduğunu söyleyebiliriz. Zira Bitcoin ve diğer kripto paraların günlük yaşamda istenildiği kadar aktif olarak kullanılmıyor oluşu, kripto paraların ilerleyişini ciddi anlamda yavaşlatıyor. Elon Musk, hükümetlere yaptığı çağrıda ise kripto paralarla ilgili hiçbir şey yapılmaması gerektiğini savundu.

Kripto para piyasalarına genel olarak baktığımızda ise toparlanma emarelerinin olduğunu görüyoruz. Piyasadaki en büyük hacme sahip kripto para birimlerinin bir bölümü yükselirken, bir bölümünde düşüş devam ediyor. Örneğin Bitcoin, saat 11:05 itibarıyla 43 bin 313 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ethereum 3.000, Binance Coin 374,86 dolardan işlem görürken Dogecoin, 0,2 dolardan alınıp satılıyor.

Coinmarketcap verilerine göre genel durum şöyle

Coinmarketcap

(*): Elon Musk’ın yaptığı açıklamada Mesih’in ikinci kez dünyaya inmesi olayına bilmeyenler için ışık tutalım. Hristiyanlık inancının peygamberi olan Hz. İsa, inanışa göre dünyaya iki kez inecektir. Bunların ilki zaten gerçekleşmiştir. İkinci iniş ise insanlığın kurtuluşunu sağlayacaktır. Müslümanlık inancında da benzer bir durum söz konusudur ve Deccal’in öldürülmesiyle, herkes İslam dinine inanacaktır…

Not: Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.