DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Elon Musk’ın serveti nasıl eridi?

24.10.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Tunahan Karakış’ın haberine göre bu yılın en çok konuşulan kişilerinden birisi de şüphesiz Elon Musk oldu.

Önceden kripto para piyasasıyla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Tesla ve SpaceX CEO‘su son zamanlarda sosyal medya platformu Twitter ile gündemde. İş insanı her ne kadar geçen aylarda bot/spam hesap sayısını ileri sürerek satın alma anlaşmasını iptal ettiği için platformla mahkemelik olsa da yakın zamanda konu ile ilgili önemli gelişmeler yaşanacak gibi görünüyor. Son olarak Musk’ın bu süreçte servetinin ne kadar eridiği ortaya çıktı.

Elon Musk son bir yılda 110 milyar dolar kaybetti

Forbes verilerine göre Elon Musk‘ın serveti geçen yılın kasım ayında 320 milyar doları aştı. Musk özellikle yeni yılla birlikte birçok sansasyonel olayla gündeme geldi. Hatta nisan ayında duyurulan 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma anlaşması bu olayların zirvesi denilebilir.

İş insanı, Twitter’ın spam/bot hesap sayısının yüzde 5 oranında olduğu yönündeki açıklamasının hemen ardından anlaşmayı ilk etapta askıya aldı ve daha sonra da tamamen iptal ettiğini duyurdu. Tabii sosyal medya platformu bu sürecin kendilerine zarar verdiğini ileri sürerek yasal yollara başvurdu. Hatta şirket, davayı kazanabilmek için bu alanda bir hayli tecrübeli Wachtell, Lipton, Rosen & Katz hukuk firmasıyla anlaşma sağladı.

İşin ilginç tarafı Musk’ın daha sonra karar değiştirerek yine aynı fiyattan platformu satın almak istemesi. Yasal anlaşmazlıkları sona erdirmek isteyen iş insanı, Twitter’ı satın almak için hisse başı 54.2 dolardan yeniden 44 milyar dolarlık bir teklif sundu. Ancak bu teklif beklenenin aksine kabul edilmedi. Tarafların arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Twitter olayı gibi birçok durum Tesla hisseleri üzerinden Elon Musk‘ın servetinin son bir yılda 110 milyar dolar erimesine yol açtı. İş insanının net servetinin an itibariyle 214 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Buna rağmen Elon Musk halen dünyanın en zengin kişisi konumunda.

Tesla’nın hisseleri de ocak ayından bu yana yüzde 46’lık değer kaybı yaşadı ve şirketin piyasa değeri an itibariyle 672 milyar dolar. Hatırlanacağı üzere otomobil devinin değeri geçen yılın ekim ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.