DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Elon Musk’ın anketi Ukraynalıları ayağa kaldırdı!

04.10.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Aleyna Kapti’nin haberine göre Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla sık sık gündemden düşmeyen Elon Musk, son paylaşımıyla tekrar gündeme oturdu.

Tesla CEO’su Twitter hesabından Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini sona erdirmek için fikirlerini paylaştığı bir anket yaptı. Tartışma yaratan anketin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy‘den yanıt gecikmedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Elon Musk için anket yaptı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı saldırıların sürmesiyle birlikte 30 Eylül’de Ruslar, Ukrayna’nın bazı bölgelerini hakimiyetleri altına aldı. Olayların ardından Elon Musk, bu bölgelerle ilgili bir anket yaptı. Bu anket ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i çileden çıkardı.

Musk, paylaşımında Kırım’ın tehlike altında olması halinde Rusya’nın tam seferberlik ilan edebileceğini ve bunun da iki tarafta büyük kayıplara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya göre daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve Ukrayna’nın savaşı kazanma olasılığının düşük olduğunu yazdı.

Bu Twitter iletilerinin ardından Musk, takipçilerine bir anket sundu. “O zaman şunu deneyelim: Rusya’nın mı yoksa Ukrayna’nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım’da yaşayan insanların iradesi karar vermeli?” CEO, bu sorunun ardından takipçilerinden ‘Evet’ veya ‘Hayır’ cevabını vermelerini istedi.

Elon Musk’ın paylaşımının ardından Volodimir Zelenskiy’de kendi hesabından bir anket yaptı.

Anketinde ise takipçilerine “Hangi Elon Musk’ı daha çok seviyorsunuz?” sorusunu sordu. Seçeneklere ise “Ukrayna’yı destekleyen” ve “Rusya’yı destekleyen” yanıtlarını ekledi. Zelenskiy’nin anketine ise çoğunluk, “Ukrayna’yı destekleyen” cevabını verdi.

Bu olayların ardından Ukrayna’dan gelen sert tepkiler oldukça ilgi çekti.

Çünkü Musk, savaşın başlangıcından itibaren Ukrayna’da yarı halk kahramanı statüsü kazandı.

Elon Musk’ın paylaşımına karşılık bir başka tepki ise Ukrayna’nın açık sözlü Almanya büyükelçisi Andriy Melnyk’dan geldi.

Melnyk, Musk’ın Tweet’ine küfürlü bir yanıt verdi.

Elon Musk'ın anketi Ukraynalıları ayağa kaldırdı!

Tepkileri umursamadığını belirten Musk, şubat ayında Rusya’nın işgalinden dolayı Ukrayna’da internetin kesintiye uğradığı günleri hatırlattı. “SpaceX, Starlink’i etkinleştirmek ve desteklemek için Ukrayna’da şu ana kadar 80 milyon dolara yakın para harcadı. Rusya’ya desteğimiz 0 dolar. Açıkçası, biz Ukrayna yanlısıyız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.