DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Elon Musk Twitter’ı satın aldığını açıkladı

27.10.2022
A+
A-

Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk, Twitter’ı satın aldığını duyurdu. Musk paylaşımında firmayı satın alma nedeninin para değil insanlığa yardım olduğunu belirtti.

Son dakika haberi! 

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter’ı satın aldığını açıkladı.

Musk, şahsi Twitter hesabından “Sevgili Twitter Reklamverenleri” başlıklı bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, Twitter’ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Musk, bunların çoğunun yanlış olduğunu belirtti.

Musk, geleneksel medyanın, maddi getiri beklentisiyle kutuplaşmayı körüklediğini ancak bunu yaparken diyalog şansını kaçırdığını ifade etti.

“PARA İÇİN DEĞİL YARDIM İÇİN”

Bu nedenle Twitter’ı aldığını kaydeden Musk; bunu para için değil, insanlığa yardım etmeye çalıştığı için yaptığını aktardı.

İLK DEĞİŞİKLİĞİ PROFİLİNDE YAPTI

Musk ilk değişikliği Twitter profilinde yaptı. Hesabındaki açıklama kısmını değiştiren Musk buraya ‘Chief twit’ (Twitter şefi) ifadesini yazdı.

Elon Musk Twitter'ı satın aldığını açıkladı - 1 Musk, Twitter profilinde değişikliğe gitti.

13 MİLYAR DOLAR FİNANSMAN

ABD basınında yer alan haberlerde, Musk’ın sosyal medya platformunu satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirilmişti.

HİSSELERDE YÜKSELİŞ

Twitter hisseleri bu haberin ardından 53,18 dolara kadar yükselerek Musk’ın 54,20 dolarlık alım fiyatına yaklaşmıştı.

Musk, Nisan ayında Twitter’a hisse başına 54,20 dolar fiyat vermişti ve bu da toplam 44 milyar dolarlık bir satış anlamına geliyordu.

FESHEDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk’ı mahkemeye vermişti.

Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.