DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Elon Musk, Mars’a gidebilme olasılığını açıkladı!

26.11.2018
A+
A-

Elon Musk ile yapılan röportajda, insanlığın Mars’a gidebilmesinin %70‘lik bir ihtimal olduğunu vurguladı. Bunların dışında, daha önceki konuşmalarında da belirttiği gibi gezegene yapılan yolculuğun tek taraflı olacağını tekrarladı.

Ayrıca Musk, zenginlerin Mars’ı bir kaçış olarak görebilme düşüncesi ile ilgili olarak da konuştu. Böylesine bir durumun gerçek dışı bir ihtimal olduğunu ve gezegene gitmenin Antartika‘ya gitmeye benzemeyeceğini belirtti. Kızıl Gezegen’e gidildiğinde geri dönüşün büyük ihtimalle olmayacağının altını çizdi. Hal böyle olunca da tüm zamanın, zor şartlarda hayatta kalmaya çalışarak ve üs inşa etmeye çalışarak geçeceğini belirtti.

Musk Kızıl Gezegen‘de yaşamanın tamamen ihtimal dışı olmadığına da değindi. Uzun süre boyunca kalmaya yetecek; yemek, güç kaynağı ve ortam sağlanması koşullarında gidilebileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.