DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Elon Musk, dediğini yapacak gibi duruyor!

26.03.2020
A+
A-

Musk, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Gigafactory, mümkün olan en kısa sürede solunum cihazı üretimi için yeniden açılacak. New York vatandaşlarına yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

Giga New York will reopen for ventilator production as soon as humanly possible. We will do anything in our power to help the citizens of New York.

— Elon Musk (@elonmusk) March 25, 2020

Tweet, New York Belediye Başkanının, Musk’tan geçen hafta solunum cihazı yardımı istemesinin ardından geldi. Tesla CEO’su, bir eksiklik varsa şirketin solunum cihazları yapacağını söylemişti. New York, 285 ölüm ve 30.000’den fazla enfeksiyon ile Corona virüsü pandemisi tarafından sert bir şekilde etkilendi. Kısacası New York, ülkedeki diğer tüm eyaletlerden daha fazla vaka bildirdi.

Elon Musk, takipçisinin sesine kulak verdi!

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter’da, Corona virüsü salgını nedeniyle bir sıkıntı varsa, fabrikalarını bu durum için yeniden tasarlayabileceğini söyledi.

Teknoloji devleri yardımlarını sürdürüyor

Gigafactory / New York

Tesla, pandeminin ortasında ABD’ye tıbbi malzeme sağlayan teknoloji şirketlerinden biri. Apple CEO’su Tim Cook’un Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Apple’ın ABD’deki tıp camiasına 10 milyon N95 koruyucu yüz maskesi bağışladığını bildirdi. Facebook ayrıca California yangınları sırasında satın aldığı 720.000 maskeyi bağışlamayı planlıyor.

Microsoft, Twitter, TikTok ve Facebook da dahil olmak üzere birçok teknoloji firması, geliştiricileri Corona virüsü pandemisine teknolojik çözümler oluşturmaya teşvik etmek için kaynak sağlamaya çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.