DOLAR 32,3613
EURO 34,9886
ALTIN 2.311,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Elon Musk Bombayı Patlattı: Artık Bitcoin ile Tesla Otomobil Satın Alınabiliyor

27.03.2021
A+
A-

Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla kripto para piyasalarını alt üst eden Tesla CEO’su Elon Musk, bugün büyük bombayı patlattı. Dakikalar önce Twitter’dan bir açıklama yapan Musk, bundan sonra Bitcoin kullanarak Tesla marka otomobil alınabileceğini söyledi. Tesla’nın ABD için oluşturulan internet sitesine girdiğimizde, gerçekten de Bitcoin ile Tesla araç satın alabildiğimizi görüyoruz.

Aslına bakacak olursak Elon Musk’ın böyle bir şey yapacağı zaten sürpriz değildi. Zira Tesla, kısa bir süre önce 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın almış, konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ödeme yöntemleri arasına Bitcoin’in ekleneceğini duyurmuştu. 24 Mart itibarıyla bu durum gerçekleşmiş oldu. Artık tüketiciler, Bitcoin ile otomobil satın alabilecekler.

İşte Tesla’nın internet sitesine eklenen Bitcoin ile ödeme bölümü

Tesla Bitcoin ile ödeme almaya başladı

Tesla’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre bir kişi, artık Bitcoin ile ödeme yapabiliyor. İlgili ödeme yöntemini seçtikten sonra karşısına çıkan Bitcoin adresine 100 dolar değerinde Bitcoin gönderen kişi, böylelikle Tesla markalı otomobilinin ön ödemesini yapmış, siparişini vermiş oluyor. Bitcoin adresinin yazılı olduğu kısım, işte böyle görünüyor;

Tesla Bitcoin

Tesla, Bitcoin ile ilk siparişlerini de şimdiden aldı

Tesla’nın Bitcoin ile ödeme almaya başladığının duyurulması, kripto para piyasalarıyla ilgilenen tüketicilerin ilgisini çekti. Bunun doğal bir sonucu olarak da bazı tüketiciler, Tesla araçlarının ön ödeme ve sipariş işlemlerinde gereken 100 dolarlık bölümünü Bitcoin ile yaptılar. Bitcoin ile Tesla araç alan bazı tüketiciler, yaptıkları ödemeyi Twitter gibi platformlar aracılığıyla da paylaştılar.

Tesla

Yaşanan bu olayın otomobil sektörü için de kripto para piyasaları için de büyük bir devrim olduğunu söyleyebiliriz. Ancak en azından bizlerin kafasında oturmayan bir mesele var. Şöyle ki Bitcoin, sabit bir değere sahip olan bir yatırım aracı değil. Hatta yalnızca birkaç bin dolar seviyelerinde işlem gördüğü zamanlar da olmuştu. Haliyle Tesla, Bitcoin ile aldığı ödemelerden hem zarar hem de kar edebilir. Anlaşılan o ki Tesla yönetimi, milyarlarca dolar zarar etmeyi bile göze almışa benziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.