DOLAR 32,1941
EURO 34,9943
ALTIN 2.512,11
BIST 10.908,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Elon Musk, Ay macerası hakkındaki nihai kararını verdi! SpaceX Starship roketi için yapılan çalışmaların devam ettiği açıklandı. Zira Elon Musk’ın Ay’a her tarafta…

08.06.2020
A+
A-

Alınan bilgilere kadar Güney Afrika asıllı iş insanının SpaceX’te çalışan bütün çalışanlara bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı. İlgili e-postada, çalışanların bu proje için tam gaz çalışması gerektiği yer alıyor.

Musk, SpaceX’in en acele ve en önemli olan önceliğinin Starship roketi olduğunu açıkladı. Deneyimli iş insanı, yazdığı e-postada şu sözlere yer verdi: “SpaceX için en manâlı projenin (SpaceX Dragon projesi dıştan) Starship olduğunu düşünün.”

SpaceX, geçen sene karşımıza çıkan Starship roketinin bünyesinde 100 kişinin taşınabileceğini ve insanlarla beraber kargoların da Ay ile Mars’a başarılı bir şekilde götürülebileceğini söyledi. Ayrıca bu aracın defalarca kullanılabileceği de aktarıldı.

Falcon uçuşunu başarı ile tamamlayan Elon Musk, 2022 yılından önce Ay’a inmek istiyor. Kendisinin 2024 planı ise insanların Ay’da yaşamasını olası kılacak olan kargoları Ay’ın yüzeyine oturtmak üzerine kuruldu.

artık Elon Musk’ın California’da bulunan ofislerde zaman geçirmek yerine Texas’a yoğunlaşacağı anlaşılıyor. Zira Texas’da SpaceX kadar geliştirilen Starship roketi adına mesai yapılıyor. Musk, bu roketi az kalsın kendisinin “göz bebeği” olarak görüyor.

Hatırlanacağı üzere NASA’da idare görevini üstelenen Jim Bridenstine, 27 Eylül 2019 tarihinde SpaceX hakkında şöyle bir tanımlama yapmıştı: “Yarınki SpaceX duyurusunu dört gözle bekliyorum. bu vesileyle Commercial Crew ekibi, faaliyet planının fazla (yıllardan beri) arkasında.

“NASA, Amerikan ödenti mükelleflerinin yatırımlarına odaklanan ve aynı düzeyde olan (tıpkı geçmişteki gibi) telaşı görmek istiyor. Şu Anda harekete geçme zamanı.” Sizce bu proje de amacına ulaşacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.