DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Elon Musk açıkladı: Tesla öyle bir battı ki…

02.04.2018
A+
A-

Elon Musk, Twitter hesabından; “Üzülerek açıklıyorum ki Tesla, Paskalya Yumurtası (Easter Eggs) satışları da dahil olmak üzere, yoğun para toplama çabalarına rağmen iflas etti. Öyle bir iflas etti ki inanamazsın.” açıklamasını yaptı. Musk daha sonra bir kartonun üzerine yazılmış Bankwupt (iflas) yazısı ile aracının önünde fotoğraf çekildi.

Tesla Goes Bankrupt
Palo Alto, California, April 1, 2018 — Despite intense efforts to raise money, including a last-ditch mass sale of Easter Eggs, we are sad to report that Tesla has gone completely and totally bankrupt. So bankrupt, you can’t believe it.

— Elon Musk (@elonmusk) 1 Nisan 2018

Elon Musk, firması hakkında çıkan iflas dedikodularına sinirlenmiş olacak ki bu fotoğrafa yorum olarak; “Elon, Tesla Model 3’ün yanında Teslaquilla şişeleriyle çevrelenmiş duruyor. Kurumuş gözyaşlarının izleri hala yanaklarında görülüyordu.” yazdı.

Tesla’dan kaza itirafı geldi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen bir kazada Tesla Model X adete kül olmuştu. Söz konusu olayın ardından Tesla kaza itirafı yaptı. İşte kazayla ilgili detaylar!

Ancak firmanın son dönemde borsada kötü günler geçirdiği gibi büyük bir gerçek var ortada. Uzmanlar bu dalgalanmanın normal olduğu görüşünde olsa da yatırımcılar biraz temkinli davranabilir. Borsadan yola çıkarak firma hakkında yorumda bulunmak çok yanlış. Facebook, yaşanan veri krizi sonrasında borsada 2012 yılında gördüğü en düşük değerden işlem görmüştü. Buradan yola çıkarak Facebook’un da batacağı da söylenebilir.

Yenilik üreten ve insan hayatını kolaylaştıran firmaların uzun ömürlü olduğu açıkça ortada. Elon Musk’ın espirili yaklaşımından da anlayacağımız gibi firma söylendiği gibi iflasın eşiğinde değil. Aksine ilerleyen dönemlerde elektrikli otomobil devinin daha güçlü modeller ile geleceği düşünülüyor.

Tesla

:: Sizce elektrikili otomobil sektöründeki firmalar bu kadar kolay iflas eder mi?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.