DOLAR 32,5191
EURO 34,7905
ALTIN 2.420,90
BIST 9.716,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Elma Sirkesi Cilde Yararları

16.06.2020
A+
A-

Günümüzde elma sirkesi sadece yemeklerde kullanılıyor. Temizleme, deri bakımı, saç bakımı gibi çoğu alanda elma sirkesinin faydalarını görmemiz mümkündür. Peki elma sirkesinin cilde yararları nelerdir? Elma sirkesi cilt için nasıl kullanılır? Merak ediyorsanız gelin birlikte öğrenelim…

Elma sirkesi alfa hidroksi asitler bakımından oldukça zengin bir üründür. Son yıllarda deri bakımında ön plana meydana çıkan alfa hidroksi asitlere elma sirkesi ile ayrıca daha ucuz keza de daha doğal bir yoldan ulaşabiliriz.
Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
• Elma sirkesinin cilde yararları arasında en önemlilerinden bir tanesine deri üzerinde içeriye doğru temizlik yapmasıdır. Elma sirkesi tonik olarak kullanıldığında ciltteki kalıntıların temizlenmesi ve cildin toksinlerden arındırılması aşamasında muavin olmaktadır. Bu sebeple çoğunlukla doğal tonik olarak kullanıldığını görebiliriz. Sprey şişeye koyarak cildinize uzaktan zorlamak suretiyle veya pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.
• Elma sirkesi cildin pH dengesini sağlar ve sebum üretimini dengeler. Yağlı ciltlerde ciltteki yağdan kurtulma da asistan olur. Bu amaçla göstermek için yüzünüzü yıkadığınız suya elma sirkesi karıştırabilirsiniz. Düzenli kullanımında etkilerini mutlaka ayrım edeceksiniz.
• Elma sirkesinin cilde yararları arasında bununla birlikte ince kırışıklıkları gidermesini de bulunuyor. Yeni başlamış olan ince kırışıklıklarınız varsa bu amaçla kullanabilirsiniz.
• Elma sirkesi bununla birlikte ter kokularından kurtulma konusunda da oldukça yardımcı bir doğal mahsul olarak karşımıza çıkıyor. Bir pamuk yardımıyla koltuk altımıza sürerek doğal deodorant olarak kullanabilirsiniz. Üçgenin Taban Olmayan Kenarı kokularından kurtulmak istiyorsanız bir ölçü elma sirkesini su ile karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içerisinde 15 dakika dek bekletin. Elma suyu ayaklardaki ter kokusunu engellediği gibi ayaklarınızda mantar gibi sorunlarınız varsa bunların da iyileşmesine asistan olacaktır.
• Elma sirkesi aynı zamanda saç bakımında da kullanılmaktadır. Banyoda saçlarınızı elma sirkesi karıştırdığınız su ile durulayarak keza kepek probleminizden kurtulabilir keza de saçlarınızın daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Elma sirkesi ile saçınızı duruladıktan sonra baştan su ile yıkamayın. Banyodan çıkmadan önceki son durulama işlemini elma sirkesi ile yapmanız gerekiyor. Saçtaki kokusu kısa bir vakit daha sonra kendiliğinden geçecektir.
• Elma sirkesinin cilde yararları olmasının sebebi antibakteriyel olmasıdır. Eğer kıl dönmesi probleminiz varsa bu bölgeye elma sirkesi uygulayarak sorunumuzu doğal yönden çözebilirsiniz. Bölgeyi elma sirkesi ile ovalayarak yıkayabilir ya da elma sirkesi damlatılmış pamuk ile bölgeyi ovalayarak uygulayabilirsiniz.
• Elma sirkesi bakteri yoluyla üreyen deri sorunlarının tedavisinde kullanılır. Bilhassa akneli ciltlerde mucizevi bir etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek daha artı üremelerini engeller.
• Elma sirkesinin cilde en çok kullanılma sebeplerinden birisi de cilt lekelerini iyileştirici etkisidir. Ahenkli kullanımda cildin rengini açarak cilt tonunu eşitler. Leke açıcı etkisinden adet edinmek için elma sirkesini soğan su ile karıştırarak yarım saat her tarafında yüzünüzden maske biçiminde tutabilirsiniz.
• Ciltte hassasiyet yaratabileceği için düzenli güneş kremi kullanımını dikkatsizlik etmemeyi unutmayın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.