DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Elleriniz için hızlı ve etkili bir cilt bakım rutini

07.04.2020
A+
A-

Birinci Adım: Ellerinizi doğru ürünlerle yıkayın

Gün boyunca ellerinizi çok yıkayacaksınız, bu yüzden doğru ürünler kullanmak aynı zamanda el bakımınıza da yardımcı olur. Kuru bir cildiniz varsa, cildinizin daha çok kurumasını önlemek için nemlendirici veya seramid içeren bir ürün kullanın. Hassas ve normal cilt, koku veya sert bileşenler içermeyen nazik bir temizleyiciden yararlanabilir. Antibakteriyel sabunlar ellerde kuruluk problemine yol açabilir, bu nedenle elleriniz çatlamaya başlarsa onlardan uzak durun.

İkinci Adım: Peeling 

Peeling, ellerinizi genç ve yumuşak hissettirmeye yardımcı olacaktır. Ellerinizi ölü deri hücrelerinden arındırmak için haftada bir kez hafif bir fırça yardımı ile peelinginizi uygulayın. Mutfağınızdaki hindistancevizi yağı, bal, deniz tuzu, kahverengi şeker veya limon gibi şeyleri kullanarak kolayca doğal bir peeling hazırlayabilirsiniz.

Üçüncü Adım: Koyu leke problemleri

Ellerinizde koyu lekeler varsa, görünümlerini azaltmaya yardımcı olmak için koyu leke düzeltici kullanabilirsiniz. C Vitamini veya retinol gibi antioksidanlar içeren ürünlerden yararlanın. Zamanla ve tutarlı kullanımla, bu ürün cildinizi aydınlatacak ve daha genç görünmesini sağlayacaktır.

Dördüncü Adım: Nemlendirin

El kremi nemi geri kazandırmanın harika bir yoludur, bu nedenle sizin için en iyi nemlendiriciyi bulun ve onu düzenli olarak kullanın. Cildinizi aydınlatmak, pürüzsüzleştirmek ve korumak için yeşil çay, rezervatrol, E vitamini veya retinol gibi bileşenler içeren el kremleri ve losyonları tercih etmeye özen gösterin.

Beşinci adım: SPF

Güneşe maruz kalma, cilt yaşlanmasının bir numaralı nedenidir. Bu nedenle doğru ürünleri kullanarak ellerinizi korumanız gerekir. Güneşte zaman geçirecekseniz, koyu lekelerin önüne geçmek ve ellerinizin güneşten  zarar görmesini önlemek için en az SPF 15 içeren bir ürün kullanın. Elleriniz daha uzun süre genç ve sağlıklı görünecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.