DOLAR 32,5997
EURO 34,8019
ALTIN 2.497,50
BIST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Elektrikli Volvo XC40, Android güncellemesi alacak

10.10.2019
A+
A-

Sürücülerin, otomobillerinin bilgi-eğlence ekranlarına yansıtabildiği iki farklı sistem bulunuyor. Bunlardan biri iOS ekosisteminin ürünü Apple CarPlay, diğeri ise Android ekosisteminin ürünü Android Auto. Bu iki hizmet sayesinde sürücüler, akıllı telefonlarını otomobilin ekranına yansıtabiliyor. Ancak otomotiv şirketleri bilgi-eğlence sistemlerinde farklı bir işletim sistemi kullanıyor. Elektrikli Volvo XC40 ise farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Volvo XC40 Electric modeli yalnızca elektriklenerek teknolojiye ayak uydurmuyor. Aynı zamanda kabin içindeki teknolojilerde de gaza basıyor.

Elektrik Volvo XC40 Android tabanlı bir multimedya sistemi ile gelecek. Android Automotive OS ile gelecek otomobilin bilgi-eğlence ekranında Google Assistant, Google Maps ve Google Play Store uygulamaları yerleşik olarak gelecek. Bu uygulamalar telefona ihtiyaç olmadan kullanılabilecek. Android tarafından geliştirilen bu multimedya sistemi tahmin edeceğiniz gibi sıklıkla güncelleme alacak.

Yeni işletim sistemi kablosuz olarak güncellemeleri alacak. Ancak, bu sistem tabii ki yalnızca kullanıcının hayatını kolaylaştırmayacak. Aynı zamanda güvenliğini de sağlayacak. Örneğin, Google Haritalar sahip olduğu verilerle XC40‘ın sürüş desteğini güçlendirecek. Hız sınırları gibi önemli bilgiler buradan gösterilecek.

Başta da söylediğimiz gibi ailenin elektrikli aracı 16 Ekim günü tanıtılacak. Bu tanıtımla birlikte otomobilin tüm tasarım detayları ve fiyatı da belli olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.