DOLAR 32,2912
EURO 34,7920
ALTIN 2.403,55
BIST 10.264,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Elektrikli Kia, 20 dakikada sıkıntı olacak Kia elektrikli araba planlarını ve bir takım verilerini paylaştı. İk modeli için 500 kilometre menzil …

14.05.2020
A+
A-

Kia’nın 2019 Cenevre Araba Fuarı‘nda tanıttığı elektrikli otomobili için teknik ayrıntı paylaşılmaya devam ediyor. Yeni bir platform üzerinden yapı edilecek olan Imagine by Kia konseptinin uzun menzili ve kısa sorumluluk süresi hakkında ilk detaylar paylaşıldı. Keza Kia, elektrikli otomobillerdeki çoğalma planlarını da açıkladı.

Kia’nın birincil elektrikli otomobili SUV ve sedan karışımı bir tasarıma sahip. Muhtemelen 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığı haline benzer bir şekilde hızlı üretime girecek. Güney Koreli üretici otomobillerini yalnızca elektriklendirmiyor, ayrıca geleceğe karşın de şekillendiriyor.

İlk model 500 kilometre menzil sunuyor

Imagine by Kia olarak bildiğimiz, az önce net bir isme sahip olmayan model, dünyanın önde gelen elektrikli araba teknolojilerine sahip yapabilmek için Rimac şirketiyle birlikte geliştirilecek. Rimac ile meslek birliği içinde tasarlanan E-GMP adı verilen platform üstüne inşa edilecek. Bu elektrikli otomobil platformu tamamen 500 kilometre menzil ve 20 dakikada çabuk sorumluluk desteği sunulacak. Ayrıca Porsche Taycan’da kullanılan 800 voltluk bir yük sistemi de Kia’nın gündeminde.

Kia performans rakamlarından her ne dek bahsetmese de markanın birincil elektrikli otomobilinin 3 saniyenin altında 0’dan 100 kilometre hıza ulaşacağını biliyoruz. 2021’de markanın ilk özel sıfır emisyon modelinin piyasaya sürülmesinin ardından Kia, gelecekteki küresel elektrikli otomobillerinin çoğunu 2022’den itibaren piyasaya sürecek.

Tüm Kia modellerinde en düşük bir çeşit elektrik sistemi bulunacak!

Yeni Kia modelleri eşsiz EV tasarımlarının yanı sıra kullanıcıların jurnal yaşamlarını da kolaylaştıracak şekilde düşünülüyor. Kia, modellere göre değişim gösterecek 400V ve 800V şarj kapasitesi sunacak. Keza şu andan itibaren Avrupa’da piyasaya sürülecek olan her yeni model minimum bir değişiklik elektrifikasyon sunacak: hafif hibrit, bütün hibrit, plug-in hibrit ya da bütün elektrikli gibi.

Kia, 2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa’da rekor EV satışları gerçekleştirdi. e-Niro ve Soul KONUT modelleri, markanın toplam Avrupa satışlarının yüzde 6’sını oluşturdu. KONUT’lerinin satışları 2019’un ilk çeyreğine tarafından yüzde 75 oranında büyüyerek 6.811 adede yükseldi. 2026 yılına değin Kia, Avrupa satışlarının yüzde 20’sinden fazlasının adamakıllı elektrikli olmasını hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.