DOLAR 32,5040
EURO 34,5697
ALTIN 2.503,67
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Elazığ’da vatandaşlar kan bağışı için yarıştı

25.01.2020
A+
A-

Elazığ’da saat 20.55’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler devam ederken yıkılan binaların enkazında kalanlar için kurtarma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgeye 1689 çadır gönderildiğini açıklarken kentte enerji sorunu bulunmadığı bildirildi. 

İşte dakika dakika gelişmeler:

06.38: AFAD, Elazığ depreminin ardından son bilançoyu paylaştı. Buna göre, 19 kişi hayatını kaybederken, 922 kişi de yaralandı.

06.28: Bölgede 6,8’lik depremin ardından toplam 184 artçı sarsıntı meydana geldi.

05.29: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 19 vatandaşımızı kaybettik. Malatya’da 221, Elazığ’da 551 yaralımız var. Elazığ’da 30’a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir.

04.30: Elazığ merkezli depremde 782 kişi yaralandı. Toplam artçı sayısı ise 147

04.36: Sağlık Bakanı Koca: Vatandaşlar 184 SABİM’i arayarak yakınlarının hangi hastanede tedavi gördüğünü öğrenebilirler.

03.48: AFAD, Elazığ Sivrice’nin 4.3 büyüklüğünde bir artçıyla sarsıldığını duyurdu.

03.35: Sağlık Bakanı Koca: Elazığ’da durumu ağır veya kritik bir yaralımız yok

02.50: AFAD: Elazığ’da 13, Malatya’da 4 ve Diyarbakır’da 1 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye başvuran yaralıların sayısı ise 651

01.40: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Elazığ’da 5, Malatya’da 25 bina yıkıldı.

01.34: Sağlık Bakanı Koca: 18 kişi hayatını kaybetti.

01.19: Süleyman Soylu: Elazığ’da enkazda kalan 30 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Elazığ’da 405, Malatya’da 148 vatandaş yaralanarak hastanelere getirildi.

01.13: İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve Sağlık Bakanı Koca, kriz merkezinde Elazığ Valisi’nden çalışmalarla ilgili bilgi aldı

01.03: Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: Bizzat depremin enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bölgeye intikal ettik. Ekiplerimiz çalışıyor. Temennimiz enkaz altından canlı çıkmaları.

01.01: Elazığ’ın Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan: İlçe merkezinde can kaybı yok. Cam kırığı veya eşya düşmesi sonucu hafif yaralılarımız var.

00.57: Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm milletimize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü felaketten korusun.

00.52: Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı.

00.41: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Elazığ ve Malatya’da vatandaşlarımız, görevlilerimiz rehberliğinde uygun olan camilerimizde geceyi geçirebilir.

00.39: AFAD: Vatandaşlarımızın sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur.

00. 25: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip etiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.

00.16: Bakan Kasapoğlu’nun talimatıyla Elazığ ve Malatya’daki KYK yurtları, Gençlik Merkezleri ve spor salonları vatandaşların hizmetine açıldı.

00.06: AFAD: “İlk belirlemelere göre Elazığ’da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmış, Malatya’da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır.”

23.59: Elazığ Belediyesi 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter adresinden acil kan çağrısında bulundu.

23.54 : Malatya Valisi Aydın Baruş: “Pütürge ilçemizde yaklaşık 400 kişi kapasiteli yurdumuzu vatandaşlarımızın barınması için açıyoruz.”

23.46: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Deprem sonrası ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız liderliğinde süreci yakından takip ediyoruz. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Depremden etkilenen illerde kurumlarımız tam bir koordinasyon içinde çalışıyor.

23:38: Malatya Valisi Aydın Baruş: “Malatya’daki depremde maalesef toplam 5 vatandaşımızı kaybettik.

23:28: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde deprem nedeniyle kısmi elektrik kesintileri yaşandığını belirterek, “Bölgenin büyük bir kısmında enerji arzı sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Ancak şu anki belirlemelerimize göre bazı kesimlerde yer yer kesintiler söz konusu” dedi.

23.27: AFAD, 8 ildeki lojistik depolarından bölgeye 1689 çadır, 1656 yatak ve 9 bin 200 battaniye sevk edildiğini bildirdi.

23.21: Elazığ Valisi Kaldırım: Hastanelere intikal eden 225 yaralı bilgisi var, 2’si ağır durumda.

23.20: Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük: Bize ulaşan bilgilere göre şu ana kadar Pütürge’de göçük altında kalan yok.

23.18: AFAD: Elazığ’daki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiştir.

23.16 : Kandilli, Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Kandilli yaptığı açıklamada 40 km’lik hattın kırıldığını ve artçıların 1 hafta sürebileceğini açıkladı.

23.10: Malatya Valisi: 3 kişi hayatını kaybetti

23.02: Elazığ Valisi: 3 kişi hayatını kaybetti 140 yaralı var

BAKAN SOYLU VE BAKAN KURUM ELAZIĞ’A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gidiyor.

KALIN: TÜM KURUMLAR SEFERBER EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirterek, “Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimizdir. Tüm kurumlarımız seferber edilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkililerin açıklama ve yönlendirmelerini takip etmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KIZILAY: BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Kızılay, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili bağış kampanyası başlattı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP

“Elazığ Sivrice merkezli depremden etkilenen bütün illerimizdeki vatandaşlarımıza, Türkiye’ye geçmiş olsun.”

ALBAYRAK: BİRBİRİMİZE KENETLENECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Elazığ merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Birbirimize kenetlenerek bu badireyi de atlatacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah korusun” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen depremde can kaybı olmamasını diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim milletimizi her türlü afetten korusun” açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de paylaşımında, “Geçmiş olsun Elazığ. Geçmiş olsun Türkiyem. Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da paylaşımında, ”Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Elazığda meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bakan Cahit Turhan, paylaşımında, “Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ne yazık ki üzücü haberler de geliyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Elazığ’da meydana gelen depremin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Şimdiye kadar gelen haberler iyi. Umarım ilerleyen vakitlerde daha iyi haberler alırız. Arkadaşlarımız çalışıyor. Birliklerimize gerekli teyakkuzu verdik. Herkes olayları yakinen takip ediyor. Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Şimdiye kadar gelen haberler iyi. Umarım ilerleyen vakitlerde daha iyi haberler alırız” Dedi.

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, “Şu anda çok erken, sağlıklı bir bilgi veremeyiz. AFAD Başkanıyla konuştum. Herkes bir yerlere dağıldı. Bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. İnşallah, can kaybı olmaz, arkadaşlar alanda kontrol yapıyorlar.”

‘VATANDAŞIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZDİR’

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise depreme ilişkin şunları kaydetti:

“Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın.”

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK

Kızılay Başkanı Kerem Kınık meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Kınık yaptığı açıklamada, “Elazığ Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalışmasınlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.Geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde deprem

 

Elazığ depreminden ilk görüntüler

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Yer kabuğu kırılmış olabilir

 

AFAD’dan hasarlı bina uyarısı: Yaklaşmayın

 

İBB Elazığ’a 30 arama kurtarma ekibi gönderdi

 

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.