DOLAR 32,3395
EURO 34,8487
ALTIN 2.389,59
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Elazığ’da 6.5 büyüklüğünde deprem

24.01.2020
A+
A-

Elazığ Sivrice’de saat 20.55’te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı ilçelerde binaların yıkıldığı belirtilirken, Kızılay ekiplerinin bölgeye intikal ettiği belirtildi. Elazığ’da kriz masası kurulurken, gönüllü ekipler çevre ilçelere yönlendirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelen ilk bilgilere göre dört kişinin hayatını kaybettiğini, 84 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,5 olarak revize etti. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Türkiye’nin birçok kentinde ve Kuzey Irak’ta hissedildi.

35 artçı deprem kaydedildi

AFAD, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 22.29’a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı depremin kaydedildiğini açıkladı.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice’de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu depremden sonra 22.29’a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. 

“Vatandaşlar cep telefonlarını fazla kullanmasın”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Sivrice merkezli bir deprem meydana geldi. O dakikadan itibaren tüm arkadaşlarımız büyük bir yoğunluk içerisinde olay yerine intikal ettiler. Doğanyol, Sivrice ve Pütürge’de biraz daha etkili oldu. Bu merkezlerde ilk etaplarda can kaybı bilgisi gelmemişti. Elazığ ve Malatya’da toplam 4 can kaybımız var. 84 kişi ise yaralandı. Allah’tan rahmet diliyoruz. Depremin seviyesini seviye 3 olarak belirledik.

“Vatandaşlarımızdan bir tek istirhamımız var cep telefonlarını çok fazla bu deprem anında kullanmamaları. Kısa mesaj ve internet üzerinden kullanmalarını istirham ediyoruz.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.