DOLAR 32,3713
EURO 34,7774
ALTIN 2.410,97
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Ekran altı kameralı Huawei patenti resmileşti! Çoğu Çinli markanın arkasında beklenen adım Huawei’den de geliyor. Ekran altı kameralı Huawei telefon…

03.06.2020
A+
A-

ABD ile arasındaki ağız dalaşı ile geçtiğimiz sene gündemden hiç düşmeyen Huawei reformcu telefonları için çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Katlanabilir telefon Huawei Mate Xs’in peşinde tasarımıyla dikkat çekecek bir cihaz daha geliyor.

28 Ekim 2019’da başvurusu yapılan yeni Huawei patentleri, LetsGoDigital kadar keşfedildi. Patentler ile Huawei’nin ekran altı kamera teknolojisi planları birazcık daha gün yüzüne çıktı. Patentlerdeki kroki görsellerinin peşinde isabetli sızıntılarıyla belli Ben Geskin, paylaştığı render görselleri ile de Huawei’nin yeni ekran altı kameralı cihazlarına ışık tuttu.

Keza eskiz patent görsellerinde hem de paylaşılan render görüntülerinde dikkat çeken en önemli nokta, cihazın tabi taraflarında herhangi bir fiziki düğme bulunmaması oldu. Samsung Galaxy S7 Edge ile hayatımıza giren eğimli ekranı da bu berat görsellerinde anımsar gibi olduk.

Ekran altı kamera teknolojisiyle donatılması beklenen cihazın, üst tarafında baskı düğmesi barındırılırken, daha aşağı tarafına da USB-C konumlandırılmış. Ekran altı kamera teknolojisinin cihaz üstünde nasıl çalıştığına dair az önce net bir data bulunmuyor. Fakat Oppo’nun ilk ekran altı kamera teknolojsini tanıttığı prototipine benzer bir egzersiz mekanizması bulunacağı düşünülüyor.

Dörtlü dairesel arka kamera kurulumuyla Huawei Mate 30 serisine de eş bu patentler hakkında kısa süre içerisinde daha artı bilginin netleşmesi bekleniyor. Sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.