DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Egzamaya iyi gelen konut yapımı maske tarifi

21.04.2020
A+
A-

İlginç bir şekilde, yulaf ezmesindeki saponinler doğal bir arıtıcı olarak çalışır ve gözeneklerinizdeki leke ve ölü cildin dışarı çıkmasına asistan olur.

Yulaf ezmesinin antienflamatuar özellikleri, egzamanın niçin olduğu tahriş ve kaşıntıyı teskin etmek için dürüst bir tercihtir. Yulaf ezmesi, bal ve yoğurttan elde edeceğiniz bu maske ile egzamanızı yatıştırın ve dargın cildinizi sakinleştirin. 
 
Maskenin diğer bileşenleri; bal ve yoğurt, yumuşak ve pürüzsüz bir cildin korunmasına yardımcı olan besinler içerir. Doğal bir nemlendirici ve antienflamatuar olan bal, cildin nemini tutmasına muavin olur ve iltihabı azaltır. Keza, bakterilerle savaşmaya ve enfeksiyonu önlemeye muavin olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Egzamaya iyi gelen ev yapımı maske tarifi

Yoğurt, pürüzlü, ölü cildi dahil etmemek için hafif bir eksfoliant olarak çalışan laktik asit içerir. Hem, beyazlatma özellikleri ile ciltteki lekeleri temizlemeye muavin olur.

Egzamanızı yatıştıracak basit bir konut yapımı yulaf maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler:

Yulaf ezmesi
Sıcak su
Bal
Yoğurt

Hazırlanışı:

Bir vahşi 1/3 bardak kadar yulaf ezmesi koyun. sonra 1/2 bardak sıcak suyu kaba dökün ve birkaç dakika bekletin. Karışıma 1 çorba kaşığı bal ekleyin ve sonradan 1 ila 2 yemek kaşığı sade yoğurt ile karıştırın.

Yulaf ezmesi maskesini cildinize sürün.
20 ila 30 dakika bekletin.
Maskeyi yumuşak, ıslak bir bez ya da kırpıntı kullanarak çıkarın.
Cildinizi ılık suyla durulayın. 
Cildinizi kuruladıktan sonradan iyi bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeyi deneyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.