DOLAR 32,5811
EURO 34,8042
ALTIN 2.505,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘Eğitimde Kurumlararası Diyalog Sempozyumu’ yapıldı

16.05.2018
A+
A-

Beykent Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Kurumlararası Diyalog Ortaöğretim-Yükseköğretim İletişimi Sempozyumu’ Beykent Üniversitesi Ayazağa- Maslak Yerleşkesinde yapıldı.

“Eğitim Sistemimizin Yetiştirdiği İnsan Modeli” ve“21. Yüzyılda Yaşam İçin Eğitim” başlıklarıyla 2 panel şeklinde yapılan sempozyumun açılışında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası sahne aldı. Sempozyumun açılış konuşmasını; Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Avcı gerçekleştirdi.

“Bin 582 Ortaöğretim Kurumu var”

İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı toplam bin 582 Ortaöğretim Kurumu ve 744 bin öğrenci olduğunu söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Avcı,” Sadece Ortaöğretim kurumlarına bakıldığında ciddi bir sayı ortaya çıkıyor.  Bu sayı, birçok ülkenin nüfusundan daha fazladır. Sadece öğrencilere değil, öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin de aynı şekilde eğitilmesine yönelik uğraşılar ve projeler geliştiriyoruz. Bununla ilgili öğretmen akademileri, öğretmen atölyeleri, tümden gelim metoduyla kurgulanmış olan kodlama yöntemini esas alan Harezmi modeli çalışmaları özellikle öğretmenlerimizin ve dolayısıyla öğrencilerin eğitimine yönelik post modern dünyaya hazırlanmaları için kolaylıklar sağlayacak” diye konuştu.

“Ortaöğretim ile Yükseköğretim arasındaki etkileşim çok önemli”

‘Kurumlararası Diyalog’ başlığıyla uluslararası bir sempozyum düzenlediklerini belirten, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan şöyle konuştu: “Bir toplumda kaliteli insan veya kaliteli iş gücü nasıl yaratılır konusu bugün dünyada birçok eğitim sisteminin temel amacıdır. Eğitim sistemlerinin en büyük sorunu ise bu amaca nasıl ulaşılacağıdır. Bir insanı her yönüyle yaşama hazırlama görevi; hükümetlerin, okulların, yükseköğrenim kurumlarının ve ailelerin sorumluluğundadır. Bireyin okula başladığı ilk günden meslek insanı olarak üniversiteden mezun olana kadar eğitim aldığı tüm eğitim kurumlarının hedeflerinin birbirleri ile bağlantılı ve birbirlerini destekler biçimde olması çok önemlidir. Bunun yanında eğitim programlarının içeriği, sunulması, ölçme değerlendirilmesi ve kazanımları gerçek yaşamda kullanılabiliyor olması da eğitim programlarını kaliteli yapan diğer unsurlardır. Ortaöğretim ve Yükseköğretim arasındaki etkileşim nasıl olmalıdır? Yükseköğretim, Ortaöğretimden istediğini bulabiliyor mu? Bunlar birbiriyle senkronize çalışmalardır. Biz neyi öğreteceğimize karar veriyoruz ve uyguluyoruz ama acaba seçilen sistem doğru mu ve bunu neye göre belirliyoruz? Finlandiya örneği oradaki gençler için uygun olabilir fakat bizim gençlerimize uygun mudur? İşte bu soruların cevaplarını eğitimcilerin bulup buna yönelik bir sistem üzerinde çalışmaları gerekiyor.”

“Bilgide buzdağı modeli önemli“

Eğitimde sürekli yenilik ve değişimin yaşandığını dile getiren Özel Okullar Derneği Akademik Danışmanı Dr. Jale Onur,”O kadar hızlı bir değişim oluyor ki, bazı meslekler yok oluyor. Sekreterlik yok olacak, buna karşılık Drone Operatörü gibi meslekler ortaya çıkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte öğrenilen bilgilerin sonu yok, çünkü her şeye kolaylıkla erişilebiliyor.Bilgiyi nasıl seçer, bir araya getirir ve ihtiyaçlarımıza göre nasıl kullanırız sorularına yönelik çalışmalar yaparak öğrencileri bu şekilde donatmamız lazım.”

Buzdağının üzerinde kalan kısmının bilgi, altta kalan kısmının ise tüm beceriler ve tüm insani yönlerin olduğunu söyleyen Jale,seçmeyi ve bir araya getirmeyi nasıl yapılacağına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.