DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ege derbisinde korona virüs şoku!

21.06.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Kenan Molla’nın haberine tarafından TFF 1. Lig’de 93 jurnal aranın ardından Altay maçıyla sezona dönmeye hazırlanan Akhisarspor’da büyük şok yaşandı. Yeşilsiyahlı ekibe Türkiye Futbol Federasyonu talimatları gereği Ege derbisi öncesi yapılan KOVID-19 testi sonucu 12 isimde korona virüse rastlandı. 67 yaşındaki teknik direktör Yılmaz Vural’ın yanı sıra, futbolcular Ergin Keleş, Avdija Vrsajevic ve Burhan Eşer, antrenör Muhammed Türkmen, personellerden Hüseyin İşçi, Arife Hediye, Sergül Türküm, Bülent Yıldırım, Muhittin Gölçük ve iki güvenlik görevlisinin olduğu öğrenildi. Yeşil-siyahlılar, Futbol Federasyonu ile derhal temasa geçerek ikinci bir test daha yaptırdı.

DERBİ MAÇ OYNANACAK

Testi fazla meydana çıkan 12 birey Akhisar Devlet Hastanesi’nde karantina altına alınıp tedavilerine derhal başlandı. Kulübe dün sabahtan yapılan KOVID-19 ve antikor testlerinde 54 kişinin testi negatif çıktı. Takımda hiçbir belirti bulunmadığını söyleyen başkan Fatih Karabulut, “Maçın iptal edilmesi için bir sebep değil. Biz hazırız. Öteki testlerin olumsuz çıkması moralimizi yerine getirdi. Oyuncularımız Yılmaz Vural ile görüntülü konuşup galibiyet sözü verdi” dedi. Altay Asbaşkanı Sabri Sevenoğlu ise, “Bunu bir sakatlık, meslek kazası olarak görmek lazım. Bizim bir çekincemiz yok. Çıkıp oynarız” yorumunu yaptı.

TALİMATLAR NE DİYOR?

Akhisarspor’da 12 kişide korona virüs saptama edilmesi sonrası TFF 1. Lig’de bugün saat 20.00’de İzmir’de oynanması planlanan Altay- Akhisarspor maçının oynanıp oynanmayacağı merak konusu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayımladığı “Kovid-19 Salgını Nedeniyle Ara Bahşedilen Süper Lig, TFF 1’inci Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatı”nın “Madde 6-İlave Sağlık Durumu Tedbirleri”nin 7’nci fıkrasında konuyla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: Takımların A Ekip Listesinde yer alan futbolculardan deneme sonuçlarına kadar müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF göre ileri bir tarihe ertelenir.” Bu ifadeye göre bugünkü Altay- Akhisarspor Ege derbisinin oynanmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.

KASAPOĞLU VURAL’I ARADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni alıcı korona virüs testi artı meydana çıkan Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’ı telefonla arayarak geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yılmaz Vural’dan data alan Bakan Kasapoğlu, kendisine ve testi fazla çıkan futbolcular, teknik heyet ve kulüp çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye’de salgının yayılmasının ardından 20 Mart tarihinden bu yanlamasına tesislerde kendisini karantinaya alan ve kimseyle görüşmeyen ünlü teknik adam Vural, korona virüsten kaçamadı. Vural’ın afiyet durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.