DOLAR 32,2246
EURO 34,6415
ALTIN 2.395,57
BIST 10.242,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Ege bir yana Göcek bir yana

10.06.2018
A+
A-
1 / 26

Göcek benim için Türkiye’nin en keyifli tatil beldesi, hatta ‘Ege bir yana Göcek bir yana’ diyebilirim. Genelde tekne/yat turizmi ve koylarıyla bilinse de, son bir kaç senede yerli turistlerin de tercih ettiği bir tatil beldesine dönüşmüş durumda.

Fotoğraflar: Alamy

2 / 26

Dalaman Havalimanı’na sadece 20 dakikada. Bu nedenle tatil için çok vakti olmayanlar için de cazibe merkezi. Diyelim ki İstanbul’da yaşıyorsunuz. Hafta içinde bir yakadan diğer yakaya geçmek için harcayacağınız sürede, Göcek’te gidip otelinize yerleşip gezintiye çıkmış olabilirsiniz.

3 / 26

Bunu Ege’deki herhangi bir tatil beldesinde yakalamanız pek mümkün değil. Göcek’in bir diğer güzel yanı ise esnafı. Türkiye’de pek alışık olmadığımız şekilde Göcek esnafı tokgözlü ve güler yüzlü. Yoldan geçerken elinizden tutup dükkâna çekmek isteyen kimse yok. Üstelik üzerinde 50 TL etiketi olan bir gözlüğü siz hiç istemeden 40 TL’ye indirip verebiliyorlar.

4 / 26

Eğer ‘hem tatilimi keyifli bir şekilde yapayım hem de şehirle bağım kopmasın!’ diyorsanız Göcek merkezdeki D-Resort tam size göre bir kompleks.

5 / 26

Odanızdan çıktığınızda ister marinaya gidip tekne turuna çıkabilir, ister Göcek merkeze gidip esnafla vakit geçirebilir, isterseniz hemen otelin önündeki meydanda kasaba organizasyonlarına katılabilirsiniz. Şansınız yaver giderse meydanda yerli halktan birinin düğününe denk gelebilirsiniz. Benim öyle oldu…

6 / 26

Kompleksin ferah ve çevreyle uyumlu mimarisi benim gibi şehirden izole olmadan huzurlu ve sakin tatil yapmak isteyenler için harika bir seçenek. D-Resort’un içinde iki harika restoran var. Bunlardan ilki Q-Lounge.

7 / 26

Bana göre, muhteşem gün batımı manzarasıyla Q-Lounge, Göcek’e adım attığınızda ilk uğramanız gereken yer.

8 / 26

Deniz, adalar eşliğinde güneşin batışını izlerken kokteylinizi yudumlamak paha biçilemez bir keyif. Gün batımını ısrarla vurgulamak istiyorum çünkü burası Türkiye içerisinde gün batımını en iyi izleyebileceğiniz yerlerden biri.

9 / 26

Geçen yıl dünyaca ünlü gece kulübü Zuma’nın mimarları tarafından yenilenmiş. Kısaca Japon Meyhanesi olarak adlandırabileceğimiz, ‘Izakaya’ anlayışına göre dizayn edilen restoran Türkiye’nin en iyi Uzakdoğu restoranlarından biri.

10 / 26

Özellikle önden gelen atıştırmalık edamamelere dikkat edin lezzetine kapılıp fazla yerseniz sonrasında gelen suşilere fazla yer kalmıyor.

11 / 26

Blogger’lardan önce siz keşfedin
Breeze ise size beyaz kumların yanı başında öğle yemeği yeme imkânı sunuyor. Özellikle restoranın özellikle odun fırını ürünleri oldukça başarılı.

12 / 26

Fiyatlar İstanbul’daki lüks muadilleriyle hemen hemen aynı hatta daha hesaplı diyebiliriz. Etli ekmek fiyatı 41 TL. Size sunduğu ortam ve alınan hizmet göz önüne alındığında fiyatlar gerçekten çok iyi.

13 / 26

Eğer ‘deniz, güneş ve güzel yemekler benim için yeterli değil’ diyorsanız, yine Göcek’in harika konumu devreye giriyor.

14 / 26

Gün içinde gidip görebileceğiniz Ölüdeniz, Dalyan gibi bir çok alternatifiniz mevcut

15 / 26

Benim önerimiz görmediyseniz 5 bin yıllık geçmişi olan ve mübadele döneminden beri hayalet şehir olarak yaşayan Kayaköy’ü görmeniz yönünde.

16 / 26

Terk edilmiş 50 metrekarelik Rum evlerinin arasında bir kaç saatliğine de olsa zamandan ve mekândan uzaklaşıp başka bir boyuta geçiyorsunuz.

17 / 26

İstediğinizde Göcek’ten, Kayaköy ve Fethiye’ye götürecek araç ayarlıyorlar.

18 / 26

Kayaköy dönüşü de de mutlaka Fethiye Balık Hali’ne uğrayın. Özellikle yemek bloggerları keşfetmeden Fethiye Çarşı’daki Hilmi Restoran’ın avokadolu karışık Ege otlarını denemelisiniz.

19 / 26

Fiyatlar İstanbul’daki ortalama bir meyhaneyle hemen hemen aynı ancak aradaki lezzet farkı tartışma kabul etmez.

20 / 26

Tatile ayıracağım vakit az ve değerli diyorsanız. Göcek mutlaka alternatifleriniz arasında yer almalı.

21 / 26

80 TL’ye de tur var 30 bin Euro’ya da…
Göcek’in en önemli özelliklerinden biri de çevresinde Boynuz Bükü, Domuz Adası, Tersane Koyu gibi irili ufaklı onlarca koy barındırması.

22 / 26

Bu sayede tekneyle açıldığınızda kıyıdan fazla uzaklaşmadan yalnız kalabiliyorsunuz. Koylar pek kalabalık olmuyor.

23 / 26

Bir koy kalabalıklaştığında ya da sıkıldığınızda hemen yanı başınızdaki doğa harikası başka bir koya geçebiliyorsunuz.

24 / 26

Tur fiyatları her bütçeye uygun. Haftalık motoryat ve gulet turları Euro üzerinden fiyatlanıyor. Fiyatlar 1.000 Euro’dan başlıyor 30 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Aslında fiyatlar geçen seneyle aynı ancak dövizdeki artıştan dolayı yerli turiste zam olarak yansımış.

25 / 26

Daha çok yerli turistlerin tercih ettiği günlük turlar ise kişi başı öğle yemeği dahil 80 TL. Motoryatlarla yapılan özel turların günlük fiyatları ise 500 ile 3000 Euro arasında değişiyor. Özellikle Instagram’ın yaygınlaşmasıyla birlikte bu turlara da ilgi artmış. Turistler günlük 500 Euro’ya motoryat kiralayıp kendi tekneleriymiş gibi sosyal medya paylaşımı yapıyorlarmış.

26 / 26

Genel olarak geçen seneye oranla yabancı turist sayısında bir artış söz konusuymuş. Tur operatörleri ramazanın bitmesiyle birlikte yerli turist sayısında geçen yıla oranla artış olmasını bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.