DOLAR 32,3921
EURO 34,7833
ALTIN 2.396,50
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Efsane şarkının yazıldığı yere tuvalet inşaatı!

12.05.2020
A+
A-

Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden Erhan Gülenç’in haberine tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fazla konuşulacak bir icraatı daha ortaya çıktı. Gelen tüm tepkilere rağmen Kültürpark’ta imalatçı pazarı kuran Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatkâr Akıllı Müren’in fazla sevip aşağıda oturduğu, hatta “Benim Güzel Manolyam” şarkısını aşağı bestelediği açıklanmış manolya ağacının yanında tuvalet inşa etmeye kalktı. Pazar uygun tezgah açan esnafın ihtiyacını karşılama gerekçesiyle yapılmak istenen havuz manzaralı tuvaletin siyah renge sahip olması dikkat çekti.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu teşebbüs büyük tepkilere neden oldu. Kültürpark gönüllüleri ortaya çıkan manzaraya ayaklanma ederken Büyükşehir Belediyesi, geri adım atmak zorunda kaldı. Lozan Kapısı’nın ilerisindeki havuzun karşısına yapılan tuvalet sökülürken altına dökülen beton kaldı. Burasının hemen yanında konulan “İzmir Büyükşehir Belediyesi – Daha ulaşılabilir bir İzmir için çalışıyoruz” talebası ise dikkat çekti.

HİÇ GEREK YOKTU

Manolya ağacının civarında 3 bambaşka tuvalet bulunduğunu ifade eden İzmir Atatürk Ormanı ve Kültürpark’ı Koruma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, “Yani böyle bir tuvalete hiç gerek yoktu” diye konuştu.

Lozan Kapısı’nın ilerisindeki havuzun karşısına yapılan tuvalet sökülürken altına dökülen beton kaldı.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Öte yanlamasına girişime sosyal medyada tepki gösteren çoğu İzmirli, “Fuara hasar vermeyin artık çekin elinizi fuardan. Fuar pazar alanı yok” şeklinde paylaşımlarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda da Kültürpark içinde bulunan tarihi gazino ve restoranların kayda değer bölümlerini yıkmış ve böylece de tepkilerin hedefi olmuştu.

Büyükşehir’in en son Kültürpark’taki İzmir Sanat’ın bahçesinde yer alan Nazım Hikmet Anıtı’nı taşımayı planladığı öne sürülmüştü.

‘ZEKİ MÜREN FAZLA SEVİYORDU’

Buradaki manolya ağaçlarını ‘Sanat Güneşi’ olarak da anılan Zeki Müren’in fazla sevdiğini ifade eden Maruflu, şunları söyledi: “Akıllı Müren, meşhur ‘Benim Hoş Manolyam’ şarkısının bestesini de bu manolya ağaçlarının altında yapmıştı. Öldüğü gün İzmir’e geldiğinde Kültürpark’ta TRT stüdyolarına gitmişti. Buraya girmeden önce yanında tuvalet tamamlanmak istenen bu manolya ağacının yanında gitmiş ve kollarını açarak, ‘Seni çok özledim. Seninle burada güzel günlerimiz oldu’ diyerek neredeyse ağaçla vedalaşmıştı. İzmir Fuarı’nın açık olduğu dönemlerde özellikle geceleri ayakkabılarını çıkarır, bu manolya ağacının aşağı oturur, gezerdi. Burayı fazla severdi. Vatandaşlar tepki göstermese şu anda burada bir tuvalet mi olacaktı?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.