DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Efsane Film Yıldızlarının Doğal Güzellik Sırları

08.11.2019
A+
A-

Bugün sizler için, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Rita Hayworth, Catherine Deneuve ve Ava Gardner gibi zaman tanımayan, efsane film yıldızlarının doğal güzellik ve bakım sırlarını araştırıp yazdım. 

O kadar doğal bir güzellikleri var ve o kadar uzun süre güzel kalmayı başarmışlar ki, araştırmaya başlamadan önce ben de çok merak ettim.

Ne tür doğal formüller uyguladıklarını öğrendiğimde önce şaşırdım.

Fakat daha sonra düşündüm ki karşımızda dünyanın en güzel, en yetenekli, en zeki ve en başarılı aktristleri var! 

Popüler oldukları zamanlar, sentetik kozmetik ve parfüm sektörünün daha yeni yeni oluştuğu, henüz kimyasal ve toksik maddelerin kısa-uzun vadedeki zararlarının keşfedilmediği yıllar… 

Bu güzel, zeki ve yetenekli kadınlar, kâh reklam amacıyla, kâh dönem modası itibarıyla sentetik ürünler de kullanmışlar kullanmasına…

Fakat bir yandan, demek farkındalık ve bilinç düzeyleri oldukça yüksekmiş ki, doğal aromatik yağ, esans ve ürünleri de kullanmaktan geri kalmamışlar. 

Ekonomik gelir düzeylerini, en pahalı, popüler kozmetikleri satın alma güçlerini düşünürsek, o dönemler için müthiş bir yaklaşım! 

Örneğin, dünya starlarının gelmiş geçmiş en güzel ve seksi kadınlarından, aynı zamanda çok da iyi bir oyuncu olan Marilyn Monroe’nun ışıltılı, berrak cildinin sırrı, kokusuyla baş döndüren hindistan cevizi yağıymış.

Monroe, bu aromatik yağın aydınlatıcı ve nemlendirici özelliğinden sınırsızca faydalanmış olsa gerek! 

Hindistan cevizi yağı, kuru ve hassas ciltler için en yapılandırıcı yağlardan biri… Yüze ve vücuda uygulanabiliyor. İçeriğindeki küçük moleküllü doğal laurin asit sayesinde cilt tarafından hızla emiliyor. İncecik bir dokuya sahip olduğundan hiçbir rahatsızlık hissi vermiyor. Uzun süreli bir nem sağlıyor. 

Serinletici ve rahatlatıcı özelliğinden dolayı, özellikle güneş yanıklarında tavsiye ediliyor.

Monroe, bronzlaşmayı sevmediğini de bir röportajında dile getirmiş. Bronzlaşma çabalarının pek sağlıklı olmadığını düşünüyormuş. Gerçekten de, özellikle son dönem fotoğraflarında güzel yıldızın bembeyaz bir tene sahip olduğunu görüyoruz.

Belli ki, güneşin yıkıcı, olumsuz etkilerinden de hindistan cevizi yağı sayesinde korunmuş. 

Monroe, yasemin ve gül esansiyel yağlarını da banyosunda kullanmış.

Hatırlarsanız bir önceki köşe yazımda, gül yağının aromaterapik şifalarından bahsetmiş ve banyo suyunuza bir damlacık da olsa eklemenizi önermiştim. 

Sırada İtalyan yıldız Sophia Loren var;

Kendisi şöyle demiş; “Hiçbir kadın kendisinin güzel olduğuna inanan bir kadın kadar güzel değildir.” 

Bu söze bayıldım! Gerçekten de, her şey önce kendine inanmakla başlıyor. 

Loren aynı zamanda mutluluk hissinin kadını güzelleştirdiğine inanıyormuş. 

Kendisi saçlarının gür ve parlak görünmesine çok önem verirmiş. Bu amaçla kullandığı ürün ne biliyor musunuz?

Zeytinyağı!!!

Yıldız aynı zamanda banyo suyuna da bir miktar zeytinyağı ekliyormuş. 

Evet, yanlış duymadınız! Antik medeniyetlerde şifa etkilerinden dolayı “sıvı altın” diye nitelendirilmiş, içildiğinde ve sürüldüğünde her derde deva o şifa meyvelerinin yağı… 

Bu bilgi de bizler için bir “altın” değeri taşıyor. 

Catherine Deneuve günümüz aktristlerinin, kendilerine has güzellik ve yeteneklerini ortaya çıkarmadıklarını ve bu yüzden hepsinin birbirinin kopyası birer Barbie bebeği gibi göründüğünü söylemiş.  

Deneuve, saç bakımı için her zaman içeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan, tamamen doğal ürünleri tercih etmiş.

Yaşlanmaktan korkmayan aktrist, kendisini her yaşta, her haliyle seviyor ve beğeniyormuş. 

Gerçekten de, yıllara meydan okuyan, karakteristik, müthiş bir güzelliğe sahip. 

Rita Hayworth, güzelliğin sırlarından birinin “sadelik” olduğunu söylemiş. 

Güzel yıldızın, saçlarına duştan sonra tatlı badem yağı uyguladığı, daha sonra havluya sarıp 15 dakika beklettiği biliniyor. 

Ava Gardner’ın pürüzsüz cildi, deniz yosunu özleri sayesindeymiş. 

Jean Harlow stüdyo ışıklarının saçlarını kuruttuğunu fark ettikten sonra, saç diplerine haftada bir kez hint yağı ile masaj yapmaya başlamış. 

Televizyonda, sinemada ve artık sosyal medyada izlediğimiz, hayran olduğumuz güzel, bakımlı, zeki ve yetenekli kadınların hayatlarını merak ediyoruz.

Hangi doğal ürünleri kullanırlar? Bu güzellik ve enerjilerini neye borçlular? 

Gelecek yazılarımda yazmaya devam edeceğim.  

Güzellik, bakım ve doğal kozmetiğe dair merak ettiğiniz konular, sorular, iletmek istediğiniz bilgiler, doğal sağlık, güzellik ve bakım önerileriniz varsa lütfen aysen@mayanatural.com.tr e-posta adresime yazın. 

Doğayla, sevgiyle kalın. Sağlık ve güzellik ‘En Doğal Hakkımız’ 

Ayşen Baloğlu / Yazar & Yaşam Koçu

http://www.mayanatural.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.