Edirne’de Aziz Georgi Günü Kutlaması ve Bulgar Kilisesi Ayini
Edirne’de Aziz Georgi Günü kutlamaları ve Bulgar Kilisesi ayini hakkında detaylar. Geleneksel etkinliklerle kültürel mirası keşfedin.
Edirne’de Aziz Georgi Günü coşkuyla kutlandı
Dünyaca ünlü Edirne’de bulunan Bulgar Kilisesi’nde, baharın gelişini simgeleyen ve her yıl geleneksel olarak kutlanan Aziz Georgi Günü kapsamında özel bir ayin düzenlendi. Bu anlamlı etkinlikte, inanç ve kültürlerin buluşma noktası olan kilisede, ayine katılanlar dini ritüeller eşliğinde kutlamalara iştirak ettiler.
Ayini, İncil’den seçilmiş ayetlerin okunmasıyla başladı. Bu kutsal ayini, Yunanistan’dan gelen papaz Athanasi ve Bulgaristan’dan gelen papaz Angel yönetti. Katılımcılar, dini törenin manevi atmosferi içinde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiler.
Yüksek katılım ve uluslararası destek
Ayine, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyska, Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Dimitri Yotef ve Başkan Yardımcısı Hristo Kopano, Bulgaristan Trakya Dernekleri Başkanı Krasimir Premyanov ile birlikte metropolitler, rahipler ve çok sayıda Bulgar ve Yunan vatandaşları katıldı. Bu yoğun katılım, iki ülkenin kültürel ve dini bağlarının güçlenmesine önemli katkılar sağladı.
Bulgar ve Yunan dostluğu vurgusu
Konsolos Kafedzhiyska, ayin sonrası yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için gerçekten çok büyük bir bayram ve bu mutluluğu Bulgarlar, Yunanlar ve Türklerle paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz” diyerek, katılan herkese teşekkür etti. Ayrıca, “Tüm Edirneli vatandaşlarımıza ve yerel yöneticilere de sevgi ve sağlık dileklerimizi iletiyor, iki ülke arasındaki dostluk ve sevgi bağlarının en yüksek seviyede devam etmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Aziz Kiril ve Methodius anıldı
Bu özel gün vesilesiyle, Bulgar alfabesinin temelini oluşturan Glagolitik alfabeyi yaratan Aziz Kiril ve Methodius da anıldı. Bu anma, kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)