DOLAR 32,5870
EURO 35,0160
ALTIN 2.457,67
BIST 9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ecza Dolabıma Eş Değer Baharat

16.07.2020
A+
A-

Zerdeçal, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir baharattır, yemeklere tat katmanın yanında insan sağlığına fazlasıyla olumlu etkisi vardır. Hindistan safranı olarak da bilinen Zerdeçal, besin değerleri bakımından oldukça zengindir.

FAYDALARI NELERDİR?

Şifalı bir baharat olan Zerdeçal, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde potasyum, demir, manganez mineralleri, C vitamini ve B6 vitamini bulunur. Çok eski çağlardan beri şifa kaynağı olarak görülen zerdeçal günümüzde yemeklerde ve gıda endüstrisinde lezzet artırıcı bir baharat olarak kullanılır.

Genellikle yemekleri lezzetlendirmesi için kullanılan Zerdeçal, tek başına bile beklemediğiniz kadar etki yaratmaktadır. Adeta bir ecza dolabının verebileceği tüm etkileri verebilen bu baharat çeşidi doğal bir antiseptik ve bakteriyel bir üründür. Taşıdığı bu özellikleriyle kesik ve yanıkların dezenfekte edilmesinde yararlıdır. Yapılan araştırmaların sonucu bu baharatı karnabahar ile birleştirerek tükettiğinizde, prostat kanserini önleyebilir ve var olan kanserin büyümesini engeller. Aynı zamanda deneyler meme kanserinin akciğerlere yayılmasının önlenmesinde etkili rol oynadığı belirlenmiştir.

Zerdeçal tüketimi melanomu adı verilen cilt kanserini önlemede ve mevcut melanom hücrelerinin kendilerini yok etmesinde etkilidir. Genellikle yaşlılarda görülen Alzheimer hastalığını önler ve beyinde amiloid plaklarının birikmesini kaldırarak alzheimer gelişimini durdurabilir. Gün içinde yaşanılan ağrıların geçmesinde de etkili bir baharattır. Kilo vermek isteyenler için de faydalı olan bu besin metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur.

İLİşKİLİ HABERLER Zerdeçal Hakkında Bunları Biliyor muydunuz?

Zerdeçal Hakkında Bunları Biliyor muydunuz?

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Baharat Tüketirken Dikkatli Olun

Baharat Tüketirken Dikkatli Olun

İLİşKİLİ GALERİLER Baharat Kullanın! Kötü Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Baharat Kullanın! Kötü Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Kanseri Def Eden Baharatlar

Kanseri Def Eden Baharatlar

Şişkinliğe İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Şişkinliğe İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Bu Bitkiler Sayesinde Diz Ağrılarınızdan Kurtulun

Bu Bitkiler Sayesinde Diz Ağrılarınızdan Kurtulun

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.