DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ece Gürel, Belgrad Ormanı’nda Sağ Olarak Bulundu

Ece Gürel, kaybolduktan sonra Belgrad Ormanı’nda sağ olarak bulundu. Olayın detayları ve Ece’nin sağlık durumu hakkında en güncel bilgilere ulaşmak için makalemizi okuyun.

16.03.2025
A+
A-

Kaybolan Ece Gürel, Belgrad Ormanı’nda Bulundu

Kağıthane Gültepe Mahallesi’ndeki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı’na gitmek üzere çıkan Ece Gürel (36), bir daha haber alınamayınca ailesi durumu yetkililere bildirdi. Arama kurtarma çalışmaları, Gürel’in kaybolduğu günden itibaren dördüncü gününde sonuçlandı. Ormanlık alanda yürütülen arama faaliyetleri sırasında, 4 kişilik çevik kuvvet ve 12 kişilik sivil toplum kuruluşu ekipleri, Gürel’i saat 01.15’te uyur halde buldu. Ekipler, Gürel’in bilincinin açık olduğunu doğruladı ve onu uyandırdı.

Gürel, eşi Sezer Gürel ile telefonda görüştürüldü ve ardından ambulansa alındı. Yapılan sağlık kontrollerinde hafif yaralı olduğu tespit edilen Gürel’e, sağlık ekipleri tarafından gerekli müdahaleler yapıldı. Müjdeli haberi alan Sezer Gürel, büyük bir sevinçle gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri, eşinin bulunmasının ardından ona teselli etmeye çalıştı. Sezer Gürel, eşini bulan ekiplere teşekkür etti. Bu süreçte, polis ekipleri ormanlık alana çıkan yolları kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Belgrad Ormanı’na gezmek için giden ve kendisinden haber alınamayan Ece Gürel, 6 Mart günü saat 01.15 itibarıyla sağ olarak bulunmuştur. AFAD koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştır.” denildi.

Bulunduğu Anın Görüntüleri Ortaya Çıktı

Ece Gürel’in bulunma anına ait görüntüler de basına yansıdı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu görüntülerde, Gürel’in bilincinin açık olduğu ve durumu hakkında bilgi verdiği görülmekteydi.

Aile Üyelerinin Sevinci

Ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Ece Gürel’in ailesi, müjdeli haberi alınca birbirlerine sarıldı. Eşi Sezer Gürel, Belgrad Ormanı’nda bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Herkesten Allah razı olsun. Bu süreçte çok üşüdük ve donduk. Eşim orada neler yaşadı, bunu bilemiyorum. Onun fotoğrafını gördüm, çok rahatladım. Bir daha yanından ayrılmayacağım.” dedi.

Baba Muharrem Koçoğlu, çalışmalara katılan ekiplere teşekkür ederek, “Allah’ım onu bana bağışladı. Onu bulmak için çalışan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde duygularını ifade etti. Anne Gülşen Koçoğlu ise, “Gerçekten büyük bir mucize yaşadık. Umutlarımın bittiği anda güzel bir haber aldık. Haberi ilk aldığımda sevinçten zıpladım.” diye konuştu.

Ece Gürel’i Bulan Ekibin Şahitlikleri

Ece Gürel’i bulan Mahalle Afet Gönülleri-Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) gönüllüsü Turan Altun, olayla ilgili yaşadıklarını paylaştı. Altun, “İlk bulduğumuzda dudakları titriyordu, gözleri açıktı. Ama 72 saat dolduğu için vücudu tamamen buz kesmişti. Üzerine termal battaniye serdik, montlarımızı verdik. Vücudu ısındıktan 6 dakika sonra ses vermeye ve bağırmaya başladı. Sinirleri kendinde olduğunu hissettik, bağırması da bunun göstergesiydi.” dedi.

Olayın Gelişimi

Kağıthane Gültepe Mahallesi’ndeki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı’na gideceğini söyleyerek çıkan Ece Gürel’in yakınları kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis, AFAD, UMKE, AKUT ve çok sayıda ilçe belediyesine bağlı arama kurtarma ekipleri, geniş çaplı bir arama başlattı. İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) dalgıçları da Valide Sultan Bendi’nde dalış yaparak arama çalışmalarına katıldılar. Gürel’e ait olduğu belirlenen cep telefonu ve bazı kişisel eşyalar, Belgrad Ormanı’nda yapılan çalışmalarda bulundu. Kayıp kadının evinden çıktığı anlara ait görüntüler ile ormanlık alana gitmek için bindiği İETT otobüsünden indiği anlar, araç içi kameralarına yansımıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.