Düzce’de Su Samurları Asar Deresi’nde Şehrin Gündemine Girdi
Düzce’de Su Samurları Asar Deresi’nde şehir gündemine giren gelişmeleri, yerel haberler ve etkileriyle özetleyen güncel bir içerik.
Asar Deresi boyunca yürüyen vatandaşlar, şehir merkezi yakınlarındaki 23 Nisan Parkı hattında hareket eden su samurlarını görünce cep telefonu kameralarına sarıldı. Taşlı zeminlerden ilerleyen hayvanlar, akıntıya karşı oyunlar oynayarak ilgi çekti ve çevredekilerin dikkatini topladı.
Yakından izlenen su samurları, zaman zaman derenin derinliklerine doğru yüzüp tekrar yüzeyde belirirdi. Derenin kenarında toplanan izleyicilerden Mustafa Kurnaz, doğal yaşamın bu türlerini şehir içinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurnaz, “Düzceliyim, İstanbul’da doğup büyüdüm. Su samurları aslında Efteni Gölü’nde yaşarlar, ancak Melen Çayı üzerinden şehir merkezine gelenler de var. İzlemek gerçekten keyifli; insanlar için zararları yoksa doğayla barışık hayvanlar” ifadelerini paylaştı.
Olayla ilgili bilgiler, Düzce’deki haber kanalları ve yerel basın tarafından da yansıtıldı.