DOLAR 32,5706
EURO 34,8788
ALTIN 2.427,65
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Düzce depremi beklenen İstanbul depreminin öncüsü mü?

23.11.2022
A+
A-

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Şükrü Ersoy, Kandilli Rasathanesi’nin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurduğu depremin ardından “Beklenen İstanbul depreminin öncüsü değil” değerlendirmesini yaptı.

NTV yayınına bağlanan Ersoy, “Depremi hissettim ama uzun sürmedi. İstanbul ve Ankara arasında geniş bir alanda hissedilmiş. Asıl merkez üssü Düzce’de. Bu küçük bir deprem değil, sığ bir deprem. Sığ olduğu için de geniş alanda hissedilmesi durumu var. 1999 Düzce depreminden sonra yapı stoğu epey yenilenmiş. Dolayısıyla sanıyorum büyük bir hasar beklenmiyor. Deprem zonlarımızda bu tür depremlerin olması çok doğal karşılanmalı. Bu bizim gerçeğimiz. Bundan sonra 5.9’dan sonra bazı artçı sarsıntılar hissedilebilir. 5.0 büyüklüğüne varan… Bu beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü değil” ifadesini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.