DOLAR 32,3219
EURO 34,8257
ALTIN 2.412,29
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Düşük sistem gereksinimli oyunlar #17

23.07.2020
A+
A-

Düşük sistemli oyunlar genel olarak çıkış tarihleri eski oyunlardan oluşuyor. Eski oyunların dışında yeni fakat grafikleri ağır olmayan oyunlar da listemizde bulunuyor. Oyunlardan beklentimiz bize iyi bir oynanış sunması ve baz aldığımız sistemle akıcı şekilde oynayabilmemiz. Listemizdeki oyunların çoğu Steam üzerinde mevcuttur.

1- The Elder Scrolls III: Morrowind

Bugünlerde Skyrim ile tanıdığımız The Elder Scrolls serisinin bir diğer efsane oyunu Morrowind çıktığı dönemde bir devrim niteliğindeydi. 3D grafiklerle açık dünya aksiyon oyunu görebilmek o zamanlarda mucize olduğundan yılın oyunu olarak da hafızalara kazındı. Oyun hala düşük sistemli oyunlar arasında saygıyla anılıyor.

Sistem gereksinimleri:

İşletim sistemi: En düşük Windows ME İşlemci: Intel Pentium 3 veya AMD dengi RAM: 256 MB Ekran kartı: 32MB DirectX destekli görüntü birimi DirectX®: 8.1 Boş alan: 1GB

2- Plants vs. Zombies

düşük sistem gereksinimli oyunlar

Mobil dünyasında oynanma rekorları kıran oyunun başlangıcı PC sürümü ile oldu. PC tarafında çok oynanmasa da mobil oyun dünyasını kasıp kavuran Plants vs. Zombies, her zamanki tadını PC’de de veriyor. Oyunda evinize saldırmak için gelen zombileri özel güçleri olan bitkileri bahçenize ekerek durdurmaya çalışıyorsunuz. Mobilde rahatlıkla çalışan oyun bilgisayar içinse Düşük sistem gereksinimli oyunlar kategorisinde anılıyor.

İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7 ve üzeri İşlemci: 1.2GHz+ işlemci Bellek: 1GB RAM Ekran Kartı: 128MB video bellekli, 16-bit veya 32-bit renk kalitesi DirectX: DirectX 8 veya sonrası Sabit Disk: 65+MB boş sabit disk alanı Ses: DirectX uyumlu ses

3- Project Zomboid

düşük sistemli oyunlar

Kuşbakışı görüntü yöntemine sahip olan Project Zomboid oldukça basit grafiklere sahip. Buna rağmen hayatta kalma türünü seven oyuncular bu oyunu oynamaktan keyif alacaklardır.

İşletim sistemi: En düşük Windows 7, 64 bit
İşlemci: Intel 2.77GHz Dual Core RAM: 4GB
Boş alan: 3GB
Ekran kartı: 1GB VRAM’e sahip harici ekran kartı

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 4- Crawl

crawl

Gerçekten düşük performanslı bir bilgisayarınız varsa, arkadaşlarınızla oyun oynayarak vakit geçirmek istiyorsanız Crawl sizin imdadınıza yetişecek. Çok oyunculu olarak canavarlara karşı savaşmanızı gerektiren oyun neredeyse her bilgisayarda çalışıyor. Düşük sistem gereksinimli oyunlar içerisinde oynayabileceğiniz en iyi çok oyunculu oyun Crawl olabilir.

İşletim Sistemi: Windows XP (sp2) or later İşlemci: 1.66 GHz Dual Core Processor or equivalent Bellek: 2 GB RAM Ekran Kartı: NVIDIA since 2006 (GeForce 8), AMD since 2006 (Radeon HD 2000), Intel since 2012 (HD 4000 / IvyBridge) DirectX: Sürüm 9.0c Depolama: 400 MB kullanılabilir alan Gamepad ile oynanması tavsiye ediliyor

5- STAR WARS: Empire at War

star wars empire at war

Star Wars ve Age Of Empires yapımlarının ortak yayını gibi düşünebilirsiniz bu oyunu. Oyun Star Wars dinamiklerini kullanıyor fakat tamamen stratejik bir yapısı var. Eğer serinin hayranlarından biriyseniz size bu oyunu kesinlikle öneririm.

İşlemci: Intel Pentium 3

RAM: 512MB

Ekran kartı: DirectX destekli 64MB görüntü birimi

İşletim sistemi: Windows XP veya üzeri

Düşük sistem gereksinimli oyunlar serimizin bu haftaki yazısını nasıl buldunuz? Haftaya hangi oyunları görmek isterdiniz? Yorumlarda tartışalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.