DOLAR 32,3773
EURO 34,7907
ALTIN 2.412,02
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Düşük sistem gereksinimli oyunlar – 15 Düşük sistem gereksinimli oyunlar her bilgisayarda çalışabilen grafiklerden ve oynanıştan feragat edilmiş…

26.06.2020
A+
A-

Düşük sistematik oyunlar çoğunlukla çıkış tarihleri eski oyunlardan oluşuyor. Eski oyunların dışarıya yeni lakin grafikleri ağır olmayan oyunlar da listemizde bulunuyor. Oyunlardan beklentimiz bize iyi bir oynanış sunması ve baz aldığımız sistemle akan şekilde oynayabilmemiz. Listemizdeki oyunların birçok Steam üstünde mevcuttur.

1- Need for Speed: Most Wanted

Need for Speed Most Wanted bir dönemin lider yarış oyunları arasındaydı. Hala büyük bir hayran kitlesi yer alan oyun döneminde grafikleri ve araç çeşitliliği ile kalplerde taht kurmuştu. Günümüzde Most Wanted her bilgisayarda çalışabiliyor, 1GB RAM’li bilgisayarlarda akan bir şekilde çalışabiliyor.

2- Far Cry 2

Far Cry 3‘ü konuşmaktan serinin en iyi oyunlarından olan ikinci oyunu unuttuk. Şuan beşinci oyun oynanıyor olsa da ikinci oyunu unutmamak gerekiyor. İlk oyundan sonra grafikleriyle devir atlayan devam oyunu Far Cry 2 mutlaka oynanması gereken oyunlardan biri. 2GB RAM‘e sahip bilgisayarlar fena bile olsa bir ekran kartı ile bu oyunu rahatlıkla oynatabilir.

3- Civilization V

Age of Empires ile başlayan strateji oyunları akımı, bir yanlamasına Civilization serisini doğurdu. Serinin en iyilerinden olan Civilization V düşük sistem gereksinimli oyunlar arasında kendine yer ediniyor. 2010 yılında çıkan oyun, o dönemlerin bilgisayarlarında bile akan şekilde oynanabiliyor.

4- Valorant

Valorant epeyce yeni bir FPS oyunu, son birkaç aydır oyun gündemini meşgul eden nadir oyunlardan bir adam başına. FPS oyunlarının son yıllarda gittikçe yaygınlaşması ile League of Legends yapımcısı Riot Games de kendi hamlesini yaptı. Bu oyunu oynamak için 4GB RAM ve 1GB VRAM’e sahip ekran kartı yeterli oluyor, pek fakat baz aldığımız sistemde bu oyun akan bir şekilde oynanıyor.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar : 5- PUBG Lite

PUBG’nin ne dek ağır bir oyun olduğunu biliyoruz. Zira bu oyunu çalıştıracak bir bilgisayar için birkaç bin TL’yi gözden dışlamak gerekiyor. Intel HD Graphics gibi manzara birimleriyle akan şekilde oynanabilen PUBG Lite düşük sistematik oyunlar arayanların favorilerinden bir tanesi. Belli Başlı oyuna tarafından grafiklerden koskocoman feragat edilen Lite oyun FPS bakımından sizleri üzmeyecektir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.