DOLAR 32,2135
EURO 34,7405
ALTIN 2.446,92
BIST 10.308,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Düşük sistem gereksinimli oyunlar – 11 Düşük sistem gereksinimli oyunlar listemizde eski fakat döneminin iyi oyunları derliyoruz. Düşük sistemli…

29.05.2020
A+
A-

Düşük sistematik oyunlar çoğunlukla çıkış tarihleri eski oyunlardan oluşuyor. Eski oyunların dışarıda yeni ama grafikleri ağır olmayan oyunlar da listemizde bulunuyor. Oyunlardan beklentimiz bize iyi bir oynanış sunması ve baz aldığımız sistemle akan şekilde oynayabilmemiz. Listemizdeki oyunların birçok Steam üstünde mevcuttur.

1- Saints Row: The Third

Adından da anlaşılabileceği gibi serinin üçüncü oyunu olan Saints Row: The Third açık dünya tarzındaki oyunlardan bir adam başına. GTA’nın öncülük ettiği akımda Saints Row serisinin de oldukça iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. 2011 yılında çıkış yapan oyun grafik anlamında GTA 4’deri geri kalmış olsa da bu onu fena yapmıyor. 4GB RAM ile bu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Düşük sistem gereksinimli oyunlar içerisinde açık dünya oyunları hudut tanımıyor.

2- Fallout 3

Daha önce yine bir Fallout oyununu listemize dahil etmiştik. Bu defa serinin klasikleşmiş bir öteki oyunu olan Fallout 3 oyununu ele alacağız. Serinin yükselmesinde büyük rol oynayan üçüncü oyun, peşinde patlama etkisi yaratan dördüncü oyunu getirdi. Ast tarihler geri alındığında istenen sistem gereksinimleri düşüyor, 2008 yılında meydana çıkan kıyamet senaryosu oyunu düşük bütçeli sistemler için iyi bir tercih.

3- Far Cry

Far Cry oyun dünyasının en sembolik oyunlarından bir her birine olabilir. En son beşinci oyununu gördüğümüz serinin birincil oyunu üçüncü oyun gibi epeyce sevilmişti. Kısaca özetlemek icabında bir adada teröristlerle baş etmek zorunda kalan bir askeri canlandırıyorsunuz. 2004 yılında çıkış yapan oyun, patates bilgisayarlarda bile rahatlıkla oynanabilir.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 4- GUN

Bir kovboy oyunu olarak nitelendirebileceğimiz GUN oyunu, sahiden Inkar Dead Redemption serisi ile benzerlikler taşıyor. Emrindeki oyun eski olması nedeniyle arada grafik ve oynanış olarak büyük farklar var. Eğer düşük özelliklere sahip bir bilgisayara sahipseniz ve bu tarz oyunlara sıcak bakıyorsanız GUN iyi bir tercih olabilir.

5- Call of Duty: United Offensive 

Call of Duty serisiyle çoğu savaş hikayesi gördük, hemen hemen her sene yeni bir hikaye görüyoruz. Ne eyvah ama artık hikaye ikinci planda kalıyor, güncel oyunlarda online sistemine daha çok itina gösteriliyor. Biz oyuncular olarak bu durumdan hoşnut değiliz, sadece düşük sistematik olduğu için değil; iyi bir hikaye arayışındaki oyuncular Call of Duty: United Offensive deneyebilirler. Düşük sistem gereksinimli oyunlar listesinin savaş oyunları arasında COD: United Offensive yer alıyor.

6- Diablo 2

Rol yapma oyunlarının öncülerinden olan Diablo 2, eski olmasına rağmen hala binlerce oyuncuya sahip. Age of Empires serisi gibi klasikleşen oyun, Blizzard göre geliştirildi ve o dönemde çıkan rol yapma oyunları gibi fazla konuşuldu. 2000 yapımı oyununun sistem gereksinimlerini konuşmaya sanırım lüzum yok, çünkü oyun bir hesap makinesinde bile çalışabilir (!)

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 7- Tomb Raider

Tomb Raider serisinin birçok oyunu var, natürel oysa size serinin ilk oyununu sunmayacağız. İlk oyununu 2013 yılında remastered halinde piyasaya sürülen sürümü düşük sistematik olmasıyla oldukça iyi bir oyun. Zaten oynanışı ve o dönemde grafikleri çok övülen bir oyundu. Ola Ki seriyi en başından oynamak isteyebilirsiniz, lakin bu oyundan oynamaya açtırmak bence bir kayıp yaşatmayacaktır.

8- Broforce

2012 yılında çıkış yapan bulmaca tarzı 2D oyun Broforce, basit bir yapıya ve sevimli grafiklere sahip. Görevleri tamamlayarak ilerlediğiniz oyunun, türündeki öteki oyunlarla karşılaştırıldığında epeyce başarılı olduğunu söyleyebiliriz. “Jam” adı verilen arcade oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız Broforce‘u denemenizi tavsiye ediyorum. Düşük sistem gereksinimli oyunlar listesine 2D grafiklerle Broforce dahil oluyor.

9- Alien Swarm: Reactive Drop

Doğrusu bu oyunun geliştiricisi hakiki Alien Swarm ekibi değil, kalabalık göre geliştirilen şahseserlerden biri bu oyun olabilir. Oyun Steam üstünde belirli bir oyuncu kitlesine sahip olmasına karşın hiç destek görmüyor, oyun da unutularak güncellenmiyor.Bu durumdan hoşnut olmayan oyuncular kendi aralarında bir ekip kurarak oyunu remastered ayla getiriyor. Bunun sonucunda ortaya Alien Swarm: Reactive Drop çıkıyor. Bu hikayenin benzerini Half Life’ın Black Mesa sürümü diyebiliriz.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 10- Bioshock

2007 yılının fazla beklenen oyunlarından bir adam başına olarak hafızalara kazınan Bioshock, bilim kurgu olarak incelendiğinde epeyce iyi bir hikayeye sahip. Özet Olarak bu hikayeyi açıklama yapmak gerekirse çok varlıklı bir adam yeryüzünde yaşamaktan sıkılıyor ve denizin altında yaşamaya karar veriyor. Belirlenmiş insanların yaşadığı su altında işler bir zaman daha sonra zıt gidiyor ve ortaya meydana çıkan bir canlı türü şehri tehdit ediyor. bununla birlikte savaşımız başlıyor.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar serimizin yeni bölümünü nasıl buldunuz? Önerileriniz bizim için çok kayda değer, sonraki yazıda görmek istediklerinizi açıklama bölümünde belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.