Dursun Özbek’ten Tarafsızlık ve Galatasaraylılık Üzerine Net Açıklamalar
Dursun Özbek’in tarafsızlık ve Galatasaraylılık konusundaki net açıklamaları; kulüp yönetiminin gelecek vizyonunu ve taraftar güvenini güçlendiriyor.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen RAMS Park’ta düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerini paylaştı. Özbek, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun taraflı tutumunu eleştirdi ve Galatasaray’a verilen destek çağrılarının yeterli olmadığını savundu. Özbek, Monaco maçına ilişkin düşüncelerini ve takımın Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürme kararlılığını dile getirdi.
“Monaco karşılaşmasında beklenmeyen bir sonuç aldık, ama bu durum yolumuza engel değildir. Şampiyonlar Ligi hedeflerimiz küçülmeyecek; iki maç daha var ve bu maçlara odaklandık. Takıma olan güvenim tam,” diye konuştu Özbek, takımın kalan süreçte başarısını sürdüreceğine inancını yineledi.
Tarafsızlık konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Özbek, Hacıosmanoğlu’nun maçlar öncesi yaptığı açıklamaları “müdahaleci ve taraflı” bulduğunu aktardı. Ayrıca Galatasaray’ın milli ve sportmen değerlerini öne çıkaran açıklamalarla, tarafsızlık iddialarını güçlendirecek net adımlar atılmasının gerekliliğine işaret etti.
Toplantıda, Galatasaray’a karşı yöneltilen eleştiriler, adalet ve eşit uygulama gerekliliği üzerine de vurgu yapıldı. Özbek, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki adaletli uygulama ilkesi ile ilgili sorunların çözümü için daha net adımlar atılması gerektiğini vurguladı. “Sadece Galatasaray konuşulmuyor; herkes için adalet ve eşitlik esas olmalı,” dedi.
Özbek’in ifadelerinde öne çıkan başlıklar arasında, kulübün taraftarlarına ve camiasına güven aşılamaya dönük mesajlar, takımın performansına yönelik inanç ve gelecek hedeflerinin net tutulması yer aldı. Özellikle güven ve dayanışma çağrısı yapan başkan, “Dört bir taraftan kenetlenme zamanı” sözleriyle camiada birlik mesajı verdi.
Haber kaynağı: Haberler.com