DOLAR 32,2660
EURO 34,7275
ALTIN 2.402,41
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Dünyayı değiştirecekler! 10 gizli askerî teknoloji Gizli askeri teknolojiler aynı zamanda geleceğin savaş teknolojileri olarak nitelendiriliyor. Teknoloji…

17.09.2020
A+
A-

Böcek orduları tamlaması kulağa biraz garip gelebilir fakat doğanın bir parçası olan böcekler ekolojik dengeyi koruyor. Bu müttefikler, bitkilerin birileri tarafından yok edilmesi veya biyolojik terör saldırıları sırasında gıda kaynaklarını güçlendirmek ve onları korumaya yardımcı olmak için kullanılabilirler.

Yaprak bitleri ve beyaz sinekler çevredeki canlılara virüs bulaştırabilir. Buradan hareketle bu virüsleri bir aşı gibi kullanıp bitkileri ve gıda maddelerini biyolojik saldırılara karşı güçlendirmek mümkündür. Bunun tersi olursa ne olur?

Bitlere ve böceklere virüs bulaştırıp onları düşman topraklarında bulunan gıda kaynaklarını yok etmek amacıyla kullanabileceğini akıl eden devletlerin böcek orduları kurmak için çalıştığı biliniyor. Ayrıca bu hayvanların dikkat dağıtma amaçlı da kullanılabileceği bir başka ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

Geleceğin savaş teknolojileri: Uçan füze başlığı 

Bu başlık, hâlihazırda hareket halinde olan bir savaş uçağının kanadından fırlatılabilen bir saldırı füzesidir. Bazı kaynaklar bunu uçangöz (drone) olarak da adlandırıyor. Kendisinin yıkıcı bir teknoloji olduğu ve iki farklı yöntem ile kullanılabildiği söyleniyor: Jete bağlı olan füze başlığının fırlatılması veya başlığın jet ile bağını kopararak onu bir komut üzerine fırlatmak.

Bu teknolojinin benzer teknolojilerden en önemli iki farkı düşük maliyeti ve çok hızlı bir şekilde üretilebilmesi. Kendisinden ayda 500 adet üretmenin mümkün olduğunu belirtelim.

Mikrodalga ses

Boyları 1 milimetre ile 1 metre arasında değişen elektromanyetik dalga olarak tanımlanan mikrodalga, askerlerin kullanabildiği bir saldırı ve savunma tekniğidir. Amerika Birleşik Devletleri’nin para harcamaktan çekinmediği askerî teknolojilerden birisi olan bu altyapı ölümcül değil ancak insan beynine ve kulağına çok zarar veriyor.

Bu projenin orijinal adı M.E.D.U.S.A olarak biliniyor. Dilimize “Sessiz Ses Aracılığı ile Aşırı Caydırıcı Saldırı” olarak geçen bu saldırı türünün menzili kısıtlı. Bundan dolayı mikrodalga ses saldırısının henüz pek fazla güçlü olduğunu söyleyemeyiz.

Bu saldırıya maruz kalan kişilerin düşünemeyeceği ve geri çekileceği söyleniyor. Ses dalgalarının aslında kitleleri kontrol etmek için kullanılacağı tahmin edilse de böyle bir saldırı yönteminin hayata kısmen geçirildiği biliniyor.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.