DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Dünyanın tepkisini çeken başkan Luis Rubiales sonunda istifa etti!

11.09.2023
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali sonrası yaşanan skandal sonunda istifa getirdi…

Dünya Kupası finalinin ödül töreninde İspanyol futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öpmesi nedeniyle hem ülkesinde hem de uluslararası arenada büyük tepki çeken RFEF Başkanı Luis Rubiales, istifa kararını katıldığı bir canlı yayında duyurdu.

Rubiales, İspanya Futbol Federasyonu Başkanlığı ve UEFA Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce RFEF Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuyla ilgili açıklamada bulunan Federasyon Başkanı Rubiales, istifa etmeyeceğini belirterek futbolcu Hermoso’ya yaptığı uygunsuz hareketin karşılıklı rıza ile gerçekleştiğini vurgulamıştı.

Dünyanın tepkisini çeken başkan Luis Rubiales sonunda istifa etti!

Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Hermoso, Luis Rubiales’in bahsettiği konuşmanın hiçbir zaman gerçekleşmediğini ve öpücüğünün rızaya dayalı olmadığını açıkça belirtmişti.

FIFA’DAN CEZA ALDI

Bu skandalın ardından FIFA, Luis Rubiales’i 90 gün boyunca futbol ile ilgili tüm faaliyetlerden men etti. Jenni Hermoso, bu olayın ardından 17 gün sonra savcılığa başvurarak, dudağından öpüldüğü sırada kendi rızası olmadan gerçekleştiğini belirterek, Luis Rubiales hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme kaynakları, savcılığın Hermoso’ya, istediği takdirde “cinsel taciz” suçlaması da yapabileceğini belirtti ve İspanyol futbolcunun ilerleyen günlerde bu suçlamayı da gündeme getirebileceğine dikkat çekti.

81 FUTBOLCU BOYKOT KARARI ALMIŞTI

İspanya Profesyonel Futbolcular Birliği (Futpro), yazılı bir açıklama yaparak, 81 futbolcunun mevcut federasyon yöneticileri görevden alınıncaya kadar İspanya Milli Futbol Takımı’nda oynamayacaklarını duyurmuştu. Futpro, açıklamalarında 81 futbolcunun isimleriyle birlikte mevcut liderlerin devam etmesi durumunda bu mektubu imzalayan hiçbir oyuncunun Milli Takım’da oynamayacağını belirtmek istediklerini ifade etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.