DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Dünyanın ortasında sıra dışı yeni yıl kutlaması

05.12.2018
A+
A-
1 / 24

Yılın son günleri yaklaştıkça herkesin dilindeki soru, “Yeni yıl gecesi nerede olacaksın, neler yapacaksın?” Yapılacaklar ise genellikle alışılmış kutlama planlarından öteye gitmiyor. Eğer sizin de gezgin ruhunuz bu klasik yeni yıl rutinlerinden sıkıldıysa farklı bir önerim var. Farklı gelenekleriyle bu günü unutulmaz kılan Ekvador’da Quito halkına karışırsanız bambaşka bir yeni yıl kutlaması sizi bekliyor olacak. İşte detaylar…

Fotoğraflar: Tuğçe Özsu YALÇIN, Alamy

2 / 24

Ülkemizden direkt uçuşun bulunmadığı Ekvador için Avrupa aktarmalı uçuş yapan hava yollarını kullanabilir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 günlük serbest dolaşım iznini de düşünerek sadece biletinizi aldığınız gibi yeni yıl gecesine yetişebilirsiniz.

3 / 24

Uzun yıllar boyunca İspanyol sömürgesinde kalmasının izlerini şehre ayak bastığınız anda hissediyorsunuz Quito’da…

4 / 24

Açık hava müzesi kıvamındaki şehirde yürürken gösterişli yüzlerce kilise, kolonyol tarzdaki malikâneler, konaklar ve melezliğe izin vermeyen kültürleriyle kısa boylu yerli Ekvador halkı, yılın son sabahını geçirmeniz için etkileyici bir tercih.

5 / 24

1978’den beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan şehir, günümüze kadar o kadar iyi korunmuş durumda ki, daracık sokaklarında gezerken geçmişe yolculuk yapmanız hiç de zor olmuyor.

6 / 24

Yanardağların ortasında kalmış olan şehrin eski şehir kısmında gezerken, karşınıza çıkacak olan kiliselerin en gösterişlisi La Campania da Jesus kilisesi… Yapılırken kullanılan 1 ton altının sanata dönüşmüş halini gördüğünüzde, yeni yıl dileğiniz olarak biraz para dilemenin iyi bir karar olduğunu düşünmeden yapamayacaksınız.

7 / 24

Havanın her dönemde ılık olduğu Quito’ da bir kakao cumhuriyetinde olduğunuzu unutmayın derim. Kendinizi yeni yıla bir kala enfes Ekvador kakaosuyla yapılmış çeşit çeşit çikolatalarla şımartmak için şehirdeki çikolata müzesini ziyaret edebilir, dönüşünüzde de yeni yıl hediyesi olarak Ekvador çikolatalarıyla yakınlarınızı sevindirebilirsiniz.

8 / 24

Kutlamalar yaklaştıkça şehirdeki tek farklılık ise gördüğünüzde inanmakta zorlanacağınız el yapımı devasa kuklalar olacak.

9 / 24

Şehrin hatta ülkenin her yanını sarmış bulunan ve aradığınız herkesin kuklasını bulabileceğiniz bu kağıttan yapılma kuklalar bazen çok sevimli, bazen de rüyalarınıza girebilecek kadar ürkütücü olabiliyor.

10 / 24

İşte Ekvador halkı için yeni yıl demek bu kuklalar demek.

11 / 24

Çünkü Quito yerli kültürünü devam ettiren halk için yılın son gecesi bu kuklalardan yakmak, olumsuz enerjinin, kötü ruhların, endişelerin ve korkuların çok geride kalmasını sağlamak demek.

12 / 24

Genellikle dönemin siyasetçilerinin yakılmak için en çok satılan kuklalar olması da insanların düşüncelerini açık bir şekilde gözler önüne seriyor ülkede.

13 / 24

Fobisi olan hayvanları yakanlar, çocukluğundan beri korktuğu çizgi film kahramanından acısını çıkaranlar, kimseye zarar vermeden kendilerini rahatlatıyorlar bu gecede.

14 / 24

Hava kararmaya başladığında ise sokaklar kıyafet balosuna dönüşüyor.

15 / 24

Her yaştan insan şehir merkezindeki meydanda toplanıp, sabahtan geriye doğru saymaya başlamış olan saatin altında gece yarısını bekliyor.

16 / 24

Meydanın çevresindeki restoranlar ve gece kulüplerinde yemeli içmeli bir organizasyona dâhil olmak isterseniz çok önceden rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmamalısınız.

17 / 24

Ancak bu kadar yol gelmişken ortamın tam eğlenceli kısmında olmak atmosferi sonuna kadar hissetmeniz açısından tercihiniz olmalı.

18 / 24

Eğer Quito’da yeni yıl gecesi araba kiraladıysanız, önünüzü kesecek olan Marilyn Monroe kılığındaki gençlere hazırlıklı olun derim.

19 / 24

Seksi beyaz kıyafetleriyle ve yaptıkları danslarla paranızı almadan sizi bırakmayacaklarına emin olabilirsiniz.

20 / 24

Gecenin görkemli olmasındaki büyük etken olan havai fişekler de Latin Amerika ülkesinin olmazsa olmazları. Tam bir havai fişek aşığı olan halk, bu denli özel bir günde de bu aşklarını doyasıya yaşıyorlar.

21 / 24

Artık zaman geldiğinde ve saat 12’yi gösterdiğinde binlerce ışık altında yakılan kuklalar, patlatılan şampanyalar, salsa eşliğinde dans eden insanlar yeni yılı huzur içinde kutluyorlar.

22 / 24

Alkol tüketiminin bu denli fazla olduğu, neredeyse bütün şehrin bir noktada toplandığı bir kutlamada herhangi bir olumsuz durum yaşamadan kalabalık ortamda bulunabilmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz.

23 / 24
24 / 24
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.