DOLAR 32,3901
EURO 34,7921
ALTIN 2.396,35
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı: Lenovo Yoga 5G Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı Lenovo Yoga 5G, CES 2020 etkinliğinde tanıtıldı. 5G teknolojisini ilk…

07.01.2020
A+
A-

Dünyanın gözünü çevirdiği CES 2020 Lenova Yoga 5G sürpriziyle devam ediyor. Dizüstü bilgisayar sektöründeki modellerinin başarısıyla tanınan firma, dünyanın kullanmaya başladığı 5G teknolojisini kullanıma aldı. Telefonlarda 5G bağlantısı kullanılmaya başlanmıştı. Artık en çok kullandığımız ikinci teknolojik ürün olan dizüstü bilgisayarlar da 5G bağlantı özelliğine sahip oldu. 5G ile birlikte yüksek hızda internet erişimi her alanda kullanılabilecek.

Lenovo tarafından duyurulan Yoga 5G, 6 GHz frekans hızına kadar çalışan 5G bağlantılarını destekleyebilecek. Patentli 5G anten sistemine sahip olan bilgisayar, yenilikçi batarya sistemine sahip. Arm platformunda yeni adapte edilmiş USB şarj portuyla gücünü alacak olan Yoga 5G, Snapdragon 8cx 5G ile çalışacak. mmWave frekanslarında çalışabilecek olan bilgisayar, 6 GHz gibi yüksek bağlantı hızını destekleyecek.

24 saat batarya kullanımıyla dikkat çeken bilgisayar, FULL HD IPS ekranla kullanıcılarla buluşacak. 5G bağlantısı için eSIM teknolojisi kullanılan bilgisayar, soğutma için fan kullanmayacak. Böylelikle sessiz çalışmaya sahip olan yeni bilgisayar, grafik için Adreno 680 GPU kullanacak.

Ses için Dolby Atmos bulunan cihazda güvenlik için parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemi bulunacak. Yüz tanıma işlemini termal kamera aracılığıyla yapan sistem, Windows Hello ile çalışabilecek.

5G‘li ilk dizüstü bilgisayar olma başarısını gösteren Lenovo Yoga 5G, 2020 baharında satışa çıkacak. Ürünün fiyatıyla ilgisi ise henüz bir açıklama yapılmadı.

CES 2020 etkinliğiyle ilgili daha çok habere buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.