DOLAR 32,3669
EURO 34,9566
ALTIN 2.325,55
BIST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Dünyanın en soğuk 10 yeri

23.12.2017
A+
A-
1 / 28

Sıcak ve nemli havalarda gezilip görülmesi gereken yerler oldukça bol. Fakat en az sıcak havalarda gezilmesi zevkli olacak yerler kadar soğuk yerlerde var. Özellikle eksi 30 hatta eksi 50 derecelerde olan yerlere gitmeye ne dersiniz? İşte dünyanın en soğuk 10 tatil rotası…

Fotoğraflar: unofficialnetworks, wallpaperstock.net, China National Tourist Office, uskings, PinsDaddy, Mother Nature

2 / 28

10-Barrow, Alaska
Ortalama sıcaklığın eksi 20 derece olduğu Barrow, Alaska’da bir kent. Kasabanın ana yerli halkı İnyupikler.

3 / 28

Etrafından birçok buzulun da yer aldığı Barrow, neredeyse yıl boyu artılı dereceleri pek göremiyor.

4 / 28

Ayrıca burası ABD’nin en kuzeydeki yerleşim birimi ve nüfusu 2000 kişiden fazla olan dünyanın en kuzeydeki şehir.

5 / 28

9-Snag, Kanada
Kanada’daki Snag kasabasında ortalama sıcaklık eksi 30′larda. Snag soğuğu tam manasıyla yaşıyor.

6 / 28

Buna en iyi örnek, havada donan buhar. Buna frozen breath diyorlar ki; donmuş nefes anlamına geliyor. Asıl merak edilense burada nasıl yaşadıkları.

7 / 28

8-Antartika
Antarktika, Güney Yarımküre’nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu’nu içeren kıta. Afrika ve Okyanusya’nın güneyinde olan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta özelliği taşıyan Antartika aynı zamanda dünyanın en kurak yeri… Kıtanın bazı yerlerine 2 milyon yıl yağmur yağmamıştır.

8 / 28

Bilimsel araştırmalar yapmak üzere bölgede bulunanlar dışında yerleşimin bulunmadığı kıtaya son dönemlerde turistik geziler de düzenlenmeye başladı.

9 / 28

Ancak ulaşımın zorluğu bu tip bir gezinin biraz pahalıya mal olmasına yol açıyor.

10 / 28

7-Chamonix, Fransa
Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc’ın zirvesine yakın bir konuma sahip olan Chamonix kasabası özellikle kış sporları sevenlerin favori yerlerinden.

11 / 28

Kasabanın neresinde olursanız olun, başınızı kaldırdığınızda görkemli Mont Blanc’ı görebilirsiniz. Bu tepelerin bir coğrafi özelliği de Fransa, İsviçre ve İtalya’ya ait pistlere sahip olması.

12 / 28

Ayrıca dağ sporlarında önemli bir yere sahip olan kasabaya her yıl binlerce turist geliyor.

13 / 28

6-Harbin, Çin
Çin’in en kuzeyinde yer alan Heilongjiang eyaletinin başkenti olan Harbin, eyalet başkentleri arasında en büyük nüfusu barındırma özelliğini taşıyor.

14 / 28

Ancak, Harbin denince ilk olarak herkesin aklına Buzdan Heykeller Festivali, daha sonra da kente damgasını vurmuş olan Rus etkisi geliyor. Çin’in en soğuk kenti olan Harbin’de yılın önemli bir bölümünde sıcaklıklar -30 derecenin üzerine çıkmıyor. Harbin bu özelliğini avantaja çevirmek için bir süredir buz festivaline ev sahipliği yapmakta.

15 / 28

Festival için dünyanın değişik yerlerinden turistlerin kente gelmeye başlamasıyla zamanla buz festivalinin yanında ışık gösterileri ve benzeri etkinlikler de eklendi.

16 / 28

5-Buz Hotel, İsveç
İsveç’in kuzeyinde yer alan Buz Hotel’e özellikle balayı çiftleri rağbet gösteriyor. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyin buzla kaplı olduğu otelde havalardaki mevsimsel ısınmalar tehlike yaratabiliyor.

17 / 28

Buz Otel’in en büyük özelliklerinden biri özel tasarımcıları tarafından konaklamaya gelecek olan misafirlerin zevkine ve beğenisine göre odanın içerisini tasarlaması oluyor.

18 / 28

Müşterilerinin rezervasyon yaptırmasından sonra iki hafta içerisinde konaklayacak kişi ile iletişime geçen otel tasarımcıları müşterilerinin zevkine uygun taslağı hazırlayıp kullanıcılara mail olarak yolluyorlar ve onay aldıktan sonra odanın tasarlanma sürecine hızla başlıyorlar.

19 / 28

4-International Falls, ABD
Minnesota’da bulunan International Falls, Yılın büyük bölümünde donmuş bir vaziyette.

20 / 28

Bu haliyle de bir görsel şölen sunan bölge çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.

21 / 28

3-Los Glaciares, Arjantin
Buzullar Parkı anlamına gelen Los Glaciares Milli Parkı, Patagonya’nın Arjantin kısmında bulunan, Santa Cruz Eyaleti’nde yer alıyor.

22 / 28

Yaklaşık 4500 kilometrekarelik bir alanı kaplayan milli park engebeli, yüksek dağlar ve 160 km uzunluğundaki Argentino Gölü’nü de içeren çok sayıdaki buzul göllerle, sıra dışı doğal güzelliğe sahip bir bölge… Koruma altında olan bölgede yapılaşma kesinlikle yasak.

23 / 28

Dolayısıyla bölgeyi görebilmek için ülkenin en güneyine doğru bir yolculuğa katlanmak zorundasınız.

24 / 28

2-Oymyakon, Rusya
Oymyakon’da kış aylarında hava sıcaklığı eksi 35 ila eksi 45 derece arasında değişiyor. Yakut Özerk bölgesinde bulunan Oymyakon’da 600 kişi yaşıyor.

25 / 28

Bir okul ve sağlık kliniğinin bulunduğu köyde kış aylarında elektronik cihazlar ve otomobilleri kullanılamıyor. At ve sığır etiyle beslenen ve odun yakarak ısınan köylüler yılın en sıcak ayı olan temmuz ayını iple çekiyorlar.

26 / 28

1-Yakutsk, Rusya
Rusya’nın Yakutsk Özerk Bölgesi’nin başkenti olan Yakutsk aynı zamanda dünyanın en soğuk kentlerinden de biri.

27 / 28

Kenti ikiye ayıran Lena Nehri yılın büyük bölümünde donmuş bir vaziyette.

28 / 28

Kentte sıcaklık kışın eksi 50 dereceye kadar düşebiliyor. Yazları ise görülen en yüksek sıcaklık 25 derece. Ayrıca Yakutsk’da yaklaşık 250 bin kişi yaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.