DOLAR 32,2989
EURO 34,7939
ALTIN 2.399,07
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Dünyanın en huzurlu adası! Sadece 9 kişi yaşıyor…

28.08.2018
A+
A-
1 / 18

Kuzey Avrupa’da Finlandiya’nın kuzeyinde yer alan Rovaniemi daha önceden gördüğünüz şehirlere hiç benzemiyor. Laponya bölgesinin başkenti olan şehir Kuzey Kutup Dairesi’nde yer alan özel bir destinasyon. Şehirdeki Kotisaari Adası ise oldukça ilginç, sadece dokuz kişi yazıyor.

Fotoğraflar: Alamy, Jani Ylinampa

2 / 18

Rovaniemi Kuzey Avrupa’nın da en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Masalları andıran bir şehir olan Rovaniemi aslında diğer şehirlerden ayıran en önemli özelliği bu değil.

3 / 18

Rovaniemi’nin en önemli özelliğine gelmeden önce gitmek isteyen olabilir düşüncesiyle şehirden bahsedelim…

4 / 18

Şehirde yarı kutup iklimi hâkim. Bu ne demek uzun kışlar ve çok kısa yazların yaşandığı Rovaniemi’de en yüksek sıcaklık Temmuz ayında ve 19 derece.

5 / 18

En düşük sıcaklık ise Ocak ayında eksi 15 derece olarak belirlenmiş.

6 / 18

Santa Claus’tan turist akını alan Rovaniemi’de buzdan yapılmış oteller, kurtların çektiği araçlar, donmuş göl üzerinde yürümek ve kutup hayvanları da ilginizi çekebilir.

7 / 18

Rovaniemi’de ilginç bir ada…
Şehrinde en ilginç kısım ise Kotisaari adası… Adada sadece dokuz kişi yaşıyor.

8 / 18

Kotisaari adası kışın donuyor ve denizle bağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda da Finlandiya doğumlu fotoğrafçı Jani Ylinampa, ülkesinde bir fotoğraf projesine imza attı.

9 / 18

Kotisaari adasının dört mevsimdeki halini fotoğraflayan Ylinampa, çalışmasını insanların beğenisine sundu.

10 / 18

Jani Ylinampa 15 yıldır benzeri projelere imza atıyor.

11 / 18

Jani Ylinampa, Rovinaemi bölgesinde bulunan Kotisaari adasını sabırlı ve bir o kadar da uzun süren çekim serüveninin ardından dört mevsimi ve doğanın tüm renklerini kapsayacak bir şekilde yansıtmayı başardı.

12 / 18

Ylinapa, sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz mevsimlerini ayrı ayrı fotoğraflayarak seriyi bir yılda tamamladı.

13 / 18

Bölgeye ulaşım Helsinki üzerinden yapılıyor.

14 / 18

Şehir, Lumberjack’lerin geleneksel bir sığınağı olarak anılıyor.

15 / 18

Adaya yalnızca doğal teknelerle Kemi Nehri boyunca ulaşılıyor.

16 / 18

Renkli kuzey ışıklarına da hakim bu ada, kütük endüstrisi tarafından kullanıldığından bir zamanlar odun kalesi olarak anılıyormuş.

17 / 18
18 / 18
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.