DOLAR 32,3593
EURO 34,7831
ALTIN 2.393,79
BIST 10.270,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Dünyanın en güvenilir ülkelerinden biri! Buradaki hayat sizi çok şaşırtacak…

30.05.2018
A+
A-
1 / 22

Arap Yarımadasında yer alan, burada bulunan diğer ülkelerin aksine pek bilinmeyen, kendi kültürüne sahip çıkan, diğer Arap ülkelerine nazaran çok daha özgür ve rahat bir ülke Umman. Komşuları Suudi Arabistan, BAE ve Yemen’e kıyasla daha yaşanabilir bir ortam sunuyor insanlarına. İşte Umman hakkında detaylar…

Fotoğraflar: Listelist

2 / 22

Yüz ölçümü Türkiye’nin yarısı kadar olmasına karşın iç kısımlarında bulunan çöller sebebiyle nüfusu sadece 3 milyon olan ferah ülke. Bir sultanlık olan Umman’ın sultanı Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd.

3 / 22

Her ne kadar bizim ülkemiz ile kıyaslanamazsa da Umman’ın çok sayıda tarihi ve doğal güzelliği var.

4 / 22

Umman’ın doğalgaz üretimi petrol üretimine göre fazla, bu sebeple petrol zengini diğer Arap ülkelerine göre daha avantajlı bir noktada yer alıyor.

5 / 22

Başkenti Maskat son derece planlı ve düzenli bir şehir, her şeye sahip olan şehirde Kraliyet Opera Binası bile var.

6 / 22

Umman diğer zengin Arap ülkeleri gibi şehirlerini gökdelenlerle doldurmak yerine altyapıya yatırım yapmış, kendilerine özgü mimari tarzı korumaya çalışıyorlar.

7 / 22

Umman batılılaşmaya, onlara benzemeye çalışmıyor kesinlikle, ancak Sultan Kabus modern bir ülke yaratmak için milyonlarca dolarlık yatırım yapmaktan da çekinmiyor.

8 / 22

Hem Osmanlı’dan gelen sempati hem de TV’lerinde yayınlanan Türk dizileri sebebiyle Ummanlılar Türklere son derece sıcak davranıyor.

9 / 22

Ancak genelde Hatay’dan giden Arap kökenli Türk vatandaşlarını bildikleri için Arapça bilmediğinizi belirtmeniz lazım.

10 / 22

Umman, Kuveyt ile birlikte bölgenin en zengin ülkesi, kişi başı milli gelirleri 20 bin dolar civarında.

11 / 22

Aynı zamanda yine bölge ülkelerinin aksine son derece güvenli bir ülke, Umman dünyanın en güvenilir 19. ülkesi.

12 / 22

Ülkenin geneli İbadhi mezhebine mensup, bu nedenle çok toleranslı bir İslam anlayışına sahipler.

13 / 22

Ülkede alkol satışı yasak ancak Dutyfree’lerden alınan belli miktarda içkiyi ülkeye sokmanıza izin var, ayrıca otellerin barlarında da içki bulmak mümkün.

14 / 22

Salalah’a inşa edilen liman ile Dubai limanının trafiğine rakip olan Umman’ın yakın zamanda Doğu’nun Rotterdam’ı olacağı konuşuluyor.

15 / 22

Umman, Fas ile birlikte Osmanlı egemenliğine girmemiş tek Arap ülkesi.

16 / 22

Ülkenin iç kısımları çöl olduğu için, neredeyse bütün nüfus deniz kıyısındaki şehirlerde ve balıkçı kasabalarında yaşıyor, iç kısımlarda sadece bedeviler mevcut. Ülkenin iklimi çok sıcak, kışın bile sıcaklık 20 derece civarında, ama Umman’ın başkenti Maskat son derece yeşil bir şehir.

17 / 22

Bunu dağlardan şehre özel kanallarla getirdikleri su sayesinde başarıyorlar, bu suyu çok akıllıca kullanıp şehrin her yerine döşenmiş olan hortumlarla yeşil bir şehir ortamı yaratıyorlar.

18 / 22

Umman ve Ummanlılar temizliğe çok önem veriyor, şehirleri, evleri, vs. çok temiz, her yerde tütsü kokusu almak mümkün.

19 / 22

Umman’ın gece hayatı yok denecek kadar az, sadece otellerde bu imkanı bulabiliyorsunuz.

20 / 22

Umman, Afrika kültüründen de bir hayli etkilenmiş bir ülke, dansları, kıyafetleri, vs. hep Afrika kültüründen izler taşıyor.

21 / 22

Umman’da dalış ve Çöl safarisi turizmi bir hayli rağbet görüyor.

22 / 22

İnanılmaz güzellikteki mercan kayalıkları, hayatınızda adını bile duymadığınız balıkları görüp, onlara dokunmak size unutulması güç maceralar yaşatabilir. Kaynak: Listelist

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.