Dünyanın En Güçlü Kadını Unvanında Şok Geri Alım ve Diskalifiye Olayı
Dünyanın en güçlü kadını unvanıyla ilgili skandal geri alım ve diskalifiye olayını mercek altına alan şaşırtıcı bir inceleme.
Strongman yarışlarının Kadınlar Açık kategorisinde şampiyon olan yarışmacının aslında erkek olduğu ortaya çıktı. Bu durum, büyük bir tartışmayı beraberinde getirirken unvanın geri alınmasına ve ilgili sporcu hakkında ofansif sonuçların uygulanmasına yol açtı.
Resmi açıklama yapıldı ve organizasyon ekibi, yarışma öncesinde yarışmacının cinsiyet durumuyla ilgili bilginin kendilerine iletilmediğini belirtti. Açıklamada, “Durum bize iletilir iletilmez acilen soruşturma başlattık. Sporcuyla iletişime geçilmeye çalışıldı ancak henüz bir dönüş alınamadı” ifadeleri kullanıldı.
Organizasyon, bu bilginin yarışmanın seyrini değiştirebileceğini dile getirerek, bilgilendirme eksikliğinin şampiyonluk kararını etkileyebileceğini vurguladı. Bu bağlamda, yarışmanın Kadınlar Açık kategorisindeki sonuçlar yeniden düzenlenecek.
Diskalifiye kararı ise hızlı bir şekilde duyuruldu: Booker, 2025 Resmi Strongman Dünya Şampiyonası’ndan diskalifiye edildi ve bu durumdan sonra Kadınlar Açık kategorisindeki tüm sonuçlar yeniden belirlenmeye başlandı.
Kaynaklar: Haberler.com; Elif Yeşil