DOLAR 32,4930
EURO 34,5426
ALTIN 2.497,80
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Dünyanın En Genç Kadın Milyarderi ile Tanışın: Whitney Wolfe

15.02.2021
A+
A-

Tinder benzeri bir flört uygulaması olan Bumble Inc., geçtiğimiz günlerde halka arz olmuş ve şirket hisseleri ilk işlem gününde %64’lük artış göstermişti. Şirketin halka arzı, 31 yaşındaki CEO’su ve kurucusu Whitney Wolfe Herd’i de dünyanın en genç kendi çabalarıyla milyarder olan kadını yaptı.

Forbes’a göre 31 yaşındaki Herd’in net serveti, Bumble’ın hisselerinin ilk gününde 70,31 dolara ulaşmasının ardından 1,5 milyar dolara ulaştı. Forbes’un haberine göre Wolfe Herd, şirketin %11,6’sına denk gelen 21,54 milyon hisseye sahip. Herd, kendi çabalarıyla milyarder olan en genç kadın olmanın yanı sıra ABD’de bir şirketi halka arz eden en genç kadın CEO olarak da biliniyor.

Whitney Wolfe Herd’in serveti, 1,6 milyar doları geçti:

Whitney Wolfde Herd

Cuma günkü son işlem gününde 84,80 dolara kadar yükselen Bumble hisseleri, günü 75,46 dolar seviyesinden kapattı. Bu kapanışla birlikte Whitney Wolfe Herd’in kişisel serveti 1,625 milyar dolar seviyesine ulaşırken, flört uygulaması olarak piyasaya sürülen Bumble’ın piyasa değeri ise 8,26 milyar dolara çıktı.

Amerika’nın en hızlı büyüyen flört uygulamalarından biri haline gelen Bumble, şu anda Amerika’da en çok takip edilen üç borsa endeksinden biri olan Nasdaq borsasında işlem görüyor.

Aynı zamanda Tinder’ın kurucu ortaklarından biri olan Whitney Wolfe Herd, Tinder ile yollarının ayrılmasının ardından şirkete cinsel ayrımcılık ve taciz nedeniyle dava açtı. 31 yaşındaki kadın girişimci, Tinder’dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra da 2014 yılında Bumble’ı kurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.