DOLAR 32,5622
EURO 34,9871
ALTIN 2.430,07
BIST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Dünyada olduğu gibi Türk öğrencilerinin de tercihi GAÜ

15.08.2018
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci ve veli şimdi de tercihlere odaklandı. Tercihlerin sona ermesine az bir süre kalırken, üniversite adayları, geleceğini yön verecek popüler okulları seçmek için son dönemece girdi. O popüler okullardan bir tanesi ise GAÜ. 1985 yılında kurulan ve KKTC’nin ilk üniversitesi olan GAÜ, son yıllarda Türkiye’deki öğrencilerin en çok tercih ettiği okullar arasına girdi. 135 farklı ülkeden öğrencilere eğitim olanağı sunan GAÜ, 33. yılını kutlayıp 34. yılına girerken, üniversitenin bu yılki hedefi 20 bin öğrenciye eğitim vermek. Öğrencilerin bu üniversiteyi tercih etme nedenleri arasında ise kaliteli bir eğitim olanağı sunması dikkatlerden kaçmazken, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp Davut, üniversitedeki eğitimler hakkında bilgi verdi.

“Bu stresli dönemde mutlu olacakları bölümleri seçsinler”

135 farklı ülkeden öğrencilere eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp Davut, öğrencilerin tercihlerine ilişkin, “7 kampüsü bulunan bir üniversite, uluslararası bir üniversite GAÜ. Tek Türkiye’de değil yurt dışında, gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da, Amerika’da iş ve eğitimini devam ettirebileceği bir olanak sağlıyoruz” dedi.
Doç. Dr. Davut, öğrencilerin bu dönemde stres yaşadıklarını ifade ederek, üniversite adaylarına önerilerde bulundu ve şunları söyledi: “Çok zor bir dönem, çok stresli bir dönem. Öğrencilerin verecekleri karar bundan sonraki tüm hayatlarını etkiliyor. Benim öğrencilere ufak bir tavsiyem; istedikleri, mutlu olacakları bir bölümü tercih etmeleri ve en doğru üniversiteyi seçmeleridir. 33’üncü yılda 20 bini aşkın öğrenciye eğitim verdik. GAÜ, yıldan yıla gelişen bir üniversite ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesi olarak 1985 yılında kuruldu. 33’üncü yılımızı kutladık. 34’üncü yılımıza başlıyoruz. Bu yıla da 20 bini aşkın öğrenciyle girme hedefimiz var.”

“Öğrenciler kazandıkları bursu 7 ülkede kullanabilecek”

Doç. Dr. Davut, bizi tercih edecek öğrenciler kültür mozaiği içerisinde eğitim alma şansına sahip diyerek 7 kampüsü bulunan GAÜ ile ilgili şu bilgiler ekledi: “Öğrenciler çok farklı unsurların, kültürlerin olduğu mozaikle karşılaşacaklar. Bu onların hayat gelişimlerinde, kişisel gelişimlerinde büyük bir rol oynayacak. KKTC’nin kampüsü dışında; Amerika, İngiltere, Moldova, Hong Konk, Siri Lanka ve Türkiye’de kampüslerimiz var. Öğrenciler kazandıkları bursu bu ülkelerde kullanabilirler. KKTC kampüsünde ödedikleri ücret neyse diğer saydığım kampüslerde de yine aynı ücretlerde eğitim alabilirler. Derslerin kredilerinin bir şekilde sayılabileceği, iki yıla kadar eğitim alabilecekleri bir olanak da sunuyoruz.”

“İş ve eğitimini devam ettirebileceği bir olanak sağlıyoruz” 

Üniversitenin sosyal olanaklarından da bahseden Davut, yılda bini aşkın etkinlik yaptıklarını söyledi.Üniversitenin yüksek oranda bursların verildiği, ödemelerde taksitlerin yapıldığı, kolay ve güvenli bir şekilde çocuklarını gönderebilecekleri bir yer olduğunu velilere duyuran Davut,
“Öğrencinin mezun olduktan sonra iş bulabileceği, eğitim hayatının devam ettirebileceği ve bunu yaparken tek Türkiye’de değil yurt dışında, gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da, Amerika’da iş ve eğitimlerini devam ettirebilecekleri ortamı sağlıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de bir pilotaj eğitimimiz var”

Doç. Dr. Sualp Davut, “11 fakülte, 9 yüksekokul ve meslek okulunun bulunduğu, 120’nin üzerinde programı olan GAÜ’nün Türkiye’deki pilotaj eğitimine yer verdiği konuşmasında şunları ekledi: “Türkiye’de pilotaj eğitimimiz var. Öğrenciler mezun oldukları zaman ticari uçak kullanabilecekleri bir pilotluk sertifikası veriyoruz. Çorlu’da konuşlanmış olan 5 adet eğitim uçağımız var. Eğitimleri verip sertifikasyonları alıp pilot olabilecekleri eğitim programımız da mevcut.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.