DOLAR 32,3854
EURO 34,5547
ALTIN 2.382,31
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Dünyada Kanserli Hasta Sayısı

16.06.2020
A+
A-

Dünyada kanserli hasta sayısı günden güne büyük bir artış gösteriyor. Bunun çok ayrı nedenleri laf konusu olsa da özellikle sigara kullanımı ve gerginlik genelde öne çıkıyor. Haberimizde dünyada görülen kanser vakalarına ve bunların nedenlerine yer verdik.

Kanser Nedir?

Kanser; insan vücudunun ayrı organ ve bölgelerinde yer alan organların, kontrolsüz bir biçimde ve fazla yoğun şekilde artması demektir.100’den çok hastalık grubu olarak açıklama edilir. İlk tanı Milattan Önce konulmuş ve bu kavram Hipokrat göre kullanılmıştır.

Kanser Belirtileri Nelerdir?

Kanser belirtileri arasında halsizlik birincil sırada gelir. Bunun yanı sıra özellikle ateş de dikkat çekici semptomlar arasında dikkat çeker. Özellikle bazı kanser türlerinde fazla sık bir biçimde kanama görülür. Horlama, öksürük, ağrı ve ara sıra bir takım türlerinde dokunulduğunda hissedilen kitle birincil sıralardadır.

Kanserin nedenleri ise epeyce fazladır. Alkol ve sigara kullanımı bu konuda ilk sırada yer alır. Radyasyona maruz kalmak, stresli yaşam, bazı gıda maddelerinin içinde yer alan yapılar, virüsler, havada oluşan kirlilik de nedenler içinde öne çıkar. Bundan dolayı her daim korunmak ve hayat tarzına dikkat etmek şarttır.

Dünyadaki Kanser İstatistikleri Nasıl?

Dünyada kanserli hasta sayısı son dönemlerde büyüme yapmış durumda. Dünya sıhhat örgütü tarafından üretilmiş olan açıklamaya kadar 2019 yılı içinde bu hatalığa yakalanan insan sayısı dünya genelinde tam 18 milyon olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra yeniden geçtiğimiz sene kanserden hayatını kaybeden insanların sayısı dünyada 9.5 milyon olarak gerçekleşti. Son derece korkutucu olan bu sonuçlara ilave olarak özellikle kanser hastalarında yaşam süresinin de arttığını hemencecik açıklama edelim. Dünyada kadınlarda en çok görülen kanser türlerinin içinde meme birincil sırada. Onu kolon, akciğer, rahim ağzı ve tiroid kanseri takip ediyor. Erkeklerde ise akciğer kanseri birincil sırada iken prostat, sütun, mide ve bağırsak bunun peşinde geliyor. Dünyada kanserli hasta istatistikleri içinde uyarı çeken bir öteki teferruat ise erkeklerin daha büyük bir risk altında olduğunu gösteriyor. Çünkü her 100000 erkekten 2186’sında kanser söz konusu iken bu koşul kadınlarda 182.6 olarak gerçekleşti.

Kanserin Tedavisi Var mı?

Dünyada kanserli hasta sayısı görüldüğü üzere çok büyük bir artış gösteriyor. Zaten genel olarak bu konuda bir düşüş olması böylece de beklenen bir durum değil. Oysa bilhassa son döneme tarama testlerinin çoğalması, çok çabuk bir biçimde erken teşhisin konulması ve gelişmiş olan çağdaş tıp doğru mücadelenin basit olduğunu görüyoruz. Öbür çoğu yöntem ile teşhis koyulmasının hemen gerisinde kişinim durumuna göre bir yol haritası ve çare süreci belirleniyor. Bunların içinde cerrahi operasyonlar her zaman birincil sırada. Zeki ilaç olarak tanıdık daha farklı bir tedavi yöntemi de var.

İLİşKİLİ HABERLER Beyin Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Beyin Kanserli Hasta Ne Değin Yaşar?

Böbrek Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Böbrek Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.