DOLAR 32,2570
EURO 34,7351
ALTIN 2.402,47
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Dünyaca ünlü tabloları canlandırdılar

04.12.2019
A+
A-

Samsun’un Terme ilçesinde bulunan Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulunda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Boy tarafından yapılan projede Türkiye ve dünya sanat tarihinde iz bırakmış ünlü ressamlar ve tabloları canlandırıldı.

11 öğrenci tarafından 11 tablo canlandırıldı ve bu sayede öğrencilere eğlendirerek öğretme amaçlandı. Projede Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız, Leonardo da Vinci’nin Monalisa ve Kakımlı Kız, Vıncent Van Gogh’un Otoportre, Şeker Ahmet Paşa Otoportre, Nuri İyem’in Köylü Kadın portresi ve portesi, Edvard Munch’ın Çığlık, Jan Van Eyek’in Otoportre Frida Kahlo’nun Otoportre ve Dalı’nın Otoportresi öğrenciler ve öğretmen tarafından yoğun bir çalışma programı sonucunda uygulandı.

Çalışmanın 4 hafta sürdüğünü ifade eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Boy, “Projedeki amaç öğrencilerimize Türkiye ve dünya sanat tarihinde iz bırakmış ünlü ressamları ve tablolarını canlandırma yöntemi ile eğlendirerek öğretmektir. Çalışmalar 4 haftalık bir sürede tamamlandı. Hazırlık aşamasında öncelikle öğrencilere sanat akımları ve bu akımların temsilcileriyle birlikte ünlü tabloları hakkında bilgi verildi. Ardından tabloların asıllarına uygun giysiler ve aksesuarlar kendi imkanlarımızla temin edildi. Tabloların arka fonları öğrenciler tarafından röprodüksiyon yöntemiyle çalışıldı. Makyajlar ve gerekli mimikler prova edildikten sonra, tablolar müzik eşliğinde okul bahçesinde öğrenci ve öğretmenlere sergilendi. Böylelikle öğrencilerimizin sanat tarihi bilgilerini arttırarak farkındalık oluştururken onlara öz güven kazandırmak, akranlarıyla sağlıklı iletişim kurarak yardımlaşmak, hoşgörülü olmak gibi değerlere katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

Tabloları canlandıran öğrenciler renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Furkan Abrek Ünal
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.