DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dünyaca ünlü miSlovenmar, Mimar Sinan’ın eserlerine hayran kaldı

12.09.2022
A+
A-

Viyana merkezli MC ART mimarlık şirketi, İstanbul’da açacağı yeni şubesi için 9 Eylül Cuma akşamı Taksim’deki bir otelde lansman programı düzenledi. Şirketin kurucusu Melec Çakmak’a dünyaca ünlü Slovenyalı mimar Sandi Pirs eşlik etti. Lansmana sanat ve müzik camiasından birçok ünlü isim katıldı. TGRT Euro kanalında yayınlanan “Nasuh İstanbuli ile Gündem” programında ise ünlü mimar Sandi Pirs, Ahmet Selçuk İlkan, Sandi Pirs, Ferman Toprak, Faik Öztürk, Safiye Soyman gibi ünlü isimler konuk oldu.

“İstanbul mimarlığın kalbidir”

İstanbul’a hayran kalan Sandi Pirs, “İstanbul mimarlığın kalbidir. İstanbul büyük eserlerin yer aldığı ve her mimarın gelip görmesi gereken yerlerden biridir. Dünyanın en büyük mimarları bu şehirde yetişmiş ve bu şehirde büyük eserleri bulunmaktadır. Birçok cami medrese ve yapılar bunların en büyük örneğidir” dedi.

“Hiçbir zaman özel hayatımı mesleğimin önüne çıkartmadım”

Nasuh İstanbuli’ye konuşan ünlü bestekar Ahmet Selçuk İlkan ise “Herkes şiir okuyabilir ama herkes şair olamaz. Şair adam zamana, yıllara meydan okuyandır. Şair adam duygusal olarak yalnızdır ve yalnızlığı ona şiir yazdırır. Gençler duygularını ve aklını ortaya koyarak çok güzel işler başarabilir. Hiçbir zaman özel hayatımı mesleğimin önüne çıkartmadım. Ben sanatımla gündeme gelmek isterim” diye konuştu.

“Yakın zamanda yeni albüm çıkacak”

Safiye Soyman ise, “Yakın zamanda yeni albüm çıkacak. Müzik hayatımın bir parçası, müziksiz durmak susuz durmak gibidir” ifadelerini kullandı.

Ayağının tozuyla Katar’dan geldiğini belirten Faik Öztürk “Bizim önceliğimiz başarılı olmamızdır bu yüzden gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışmak başarıyı getirir” şeklinde konuştu.
Faik Öztürk’ün tarzı ise dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.