DOLAR 32,4936
EURO 34,9018
ALTIN 2.438,10
BIST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Dünya Sağlık Örgütü Sputnik V Aşısını Tanıyacak!

04.10.2021
A+
A-

Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin tanınması için bütün engelleri kaldırdığını, yalnızca bazı idari prosedürlerin kaldığını açıkladı.

Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin tanınması için bütün engelleri kaldırdığını, yalnızca bazı idari prosedürlerin kaldığını açıkladı.

DSÖ’nün ABD’li temsilcileri ile Cenevre’de gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin tanınması için tüm engellerin ortadan kalktığını, yalnızca birkaç idari prosedürlerin kaldığını vurguladı.

SPUTNİK V AŞISI DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TARAFINDAN TANINACAK!

Muraşko, ”Rusya’nın Sputnik V aşısının tescili ve tanıtımı konusundaki pozisyonuna sonuna kadar kulak verildi. Bugün itibarıyla tüm soruları tamamen kaldırmış bulunuyoruz. Bundan böyle DSÖ platformunda aşının tescili ile ilgilenen şirketin bir takım belgeleri imzalaması ve ek belgeler sağlaması gerekiyor. Tüm bunlar idari bir prosedürdür. Bugün itibarıyla tüm engeller kalkmış durumda, ilerideki çalışma için herhangi bir engel görmüyoruz. Bu, DSÖ Genel Direktörü tarafından onaylandı.” diye ifade etti.

Açıklamalarını sürdüren Muraşko Rusya’nın ABD’li temsilcilerle aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasını görüştüğünü dile getirerek, ”ABD dahil olmak üzere aşı sertifikalarının karşılıklı tanınması konusu tartışıldı. ABD için bu konu önemli. Aşıların piyasada satılması için ön yeterlilik prosedürü olmaksızın etkinliğini değerlendirmeye yönelik yaklaşımlar tartışıldı. Aynı konu DSÖ ile de görüşüldü” Argümanlara kulak verdiler, mantıklı olduğunu anlıyorlar. Zira bir aşıya, piyasa satışı için ve Kovid’i önlemek üzere onay verilmesi birbirinden farklı iki süreçtir. Meslektaşlarımızın yetkin, bilgili olduklarını, sözlerimizi takdir edeceklerini ve bu konuya geri döneceğimizi düşünüyorum. ” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.