Dünya Prematüre Günü Özel: Oğuzhan Aydın’ın Yenidoğan Zaferi ve Ekibin Fedakar Desteği
Dünya Prematüre Günü’nde Oğuzhan Aydın’ın zaferi ve ekibin fedakar desteğiyle yenidoğan sevincini paylaşan özel bir hikaye.
Osmaniye’de 28 haftalık doğan ve 1500 gram olarak dünyaya gelen Oğuzhan Aydın, bugün 3,5 yaşında sağlıklı bir çocuk olarak hayatına devam ediyor. Ailesi, çocuklarının hayata tutunmasında büyük rol oynayan Neonatoloji Uzmanı Dr. Özgül Tunç Akbaş’a minnetlerini göstermek için hastaneye giderek çiçek takdim etti.
Oğuzhan, Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde prematüre olarak dünyaya geldi ve 5,5 ay boyunca Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gördü. Yoğun emek ve özverili bakımın ardından taburcu olan küçük kahraman bugün ailesiyle neşe içinde büyüyor.
Ailenin ifadesine göre, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla yapılan ziyaret, Oğuzhan’ın hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Hastane yönetimi ve yenidoğan ekibi de bu anlamlı buluşmada yer aldı ve sevgi dolu anlar paylaşıldı.
Anne Sultan Aydın, duygularını, “28 haftalık doğum yaptım. 5,5 ay Yenidoğan Yoğun Bakım’da kaldı. Oğlumuzun hayata tutunması konusunda endişelerimiz vardı; fakat hastane personelinin ve doktorların sayesinde küçük bir mucize yaşadık,” sözleriyle dile getirdi.
Neonatoloji Uzmanı Dr. Özgül Tunç Akbaş ise, “Oğuzhan serviste 5,5 ay tedavi gördü ve şifayla taburcu oldu. Bugün Dünya Prematüre Günü vesilesiyle beni ziyaret eden Oğuzhan’a teşekkür ediyorum. Prematüre engel tanımaz; her prematüre için nefesini destekleyen bir sağlık çalışanı vardır,” dedi.
Dünya Prematüre Günü için hazırlanan pasta, Başhekim Uzman Doktor Mürsel Koçer, Oğuzhan Aydın ve ailesi ile yenidoğan ekibinin katılımıyla kesildi ve bu anlamlı anlar paylaşıldı.