DOLAR 32,3374
EURO 34,3704
ALTIN 2.393,53
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Dünya Motokros Şampiyonası, 3. defa Türkiye’de düzenlenecek

09.06.2020
A+
A-

Korona virüs salgını sebebiyle normalleşme adımları bütün dünyada hız kazanırken, milletlerarası spor camiası da organizasyonlarla normalleşme sürecine girdi. Dünyanın en popüler 10 branşı aralarında yer alan motokrosta dünya şampiyonlarını bir araya getiren Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Türkiye’de bu sene 3. defa düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ikinci kere gerçekleşecek organizasyon dahilinde; Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (Gençler-MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX), Avrupa Motokros Şampiyonası’nın (EMX Open) yer aldığı 4 büyük yarış yapılacak. Şampiyona ile eş zamanlı olarak düzenlenen Türkiye Motofest organizasyonu da tekrar 4-5-6 Eylül tarihlerinde aynı yerde festival, spor, müzik ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Organizasyon, dünyaca meşhur yayıncılar tarafından 186 ülkede takriben 3.1 milyar potansiyel izleyiciyle buluşacak.

Festivalde kamp, müzik, spor ve konserler bir arada

Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar etabı (MXGP of Turkey) ile benzer tarihlerde gerçekleştirilen Türkiye MotoFest organizasyonu da bu sene 3. defa 40’dan fazla büyük faaliyet, ücretsiz kamp alanları ve 4 konser ile birlikte eğlenceyi yarışseverlerle buluşturacak. Şenlik zarfında 4 Eylül Cuma günü Necati ve Saykolar ile Retrobüs grupları sahne alacakken, 5 Eylül Cumartesi günü Haluk Levent ve 6 Eylül Pazar günü Mustafa Ceceli konser verecek. Şenlik alanında sponsorlar kadar kurulan etkinliklerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ast federasyonların sportif faaliyetleri de katılımcılara neşelendirici anlar yaşatacak. Çocuklar için özel etkinlik alanlarının yer alacağı festivalde, küçük golf, mini ATV, motosiklet eğitimleri, tırmanma duvarı, tenis, badminton, atletizm, okçuluk eğitimleri ile su sporları ve motosiklet gösterileri gibi bedava aktiviteler de şenlik katılımcıları ile buluşacak.

30 Ağustos Başarı Bayramı’nın anında arkasında düzenlenecek olan karnaval, korona virüs sonrasında normalleşme sürecinin toplu etkinlikleri aralarında yer almasıyla da öbür bir özellik taşıyacak.

Türkiye’nin en büyük faaliyet alanı

Termal yatırımlarının yanı sıra ünlü mermerlerinin ihracatıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Afyonkarahisar, Motor Sporları Merkezi’nde sportif etkinliklerin yanı sıra kültürel, sanatsal ve ticari aktiviteler için de büyük imkanlar barındırıyor. Çok işlevli ve elastik yapısıyla fuar, misafir etme ve bambaşka spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak bir teknik altyapıya sahip olan tesis, 250 bin metrekarelik açık bölge üzerine kurulu. Merkezde, 20 bin şahsiyet konser alanı, 10 bin araçlık otopark, su sporları aktivite havuzu, 200 adet (3 m 3 m.) stant alanı, yeme içme alanları, 1500 adet çadırlık kamp alanı, 40 karavan alanı bulunuyor. Kamp için gelenlere duş, elektrik, internet ve sıcak su imkanı da bedava sunuluyor.

Motorsporları merkezli yapı edilmesine rağmen her türlü organizasyona da konut sahipliği yapabilecek şekilde projelendirilen pistte 20 dönüm asfalt alanda fuarlar, tanıtım günleri, konserler ve kültür sanat etkinlikleri için de her türlü imkan bir arada bulunuyor.

Tesis; motokros, süper enduro, akrobasi ve süpermoto branşlarında dünya genelindeki bütün uluslararası şampiyonalara konut sahipliği yapabilecek bir özelliğe de sahip.

Afyonkarahisar, 2018 yılında ilkini düzenlediği Dünya Motokros Şampiyonası’nda ‘En İyi Teknik Alt Yapı’ ödülünü alırken, 2019 yılında ikinci defa konut sahipliği yaptığı organizasyonda da ‘En İyi Padok’ ödülüne değer görüldü.

öte taraftan MXGP of Turkey, 2018 yılında 144 milyon 540 bin Euro’luk bir milletlerarası tanıtım değeri elde ederken, 2019 yılında ise 198 milyon 263 bin Euro’luk bir ülke tanıtımı sağlamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.