DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Dünya Bankası yeni Türkiye ülke direktörü belli oldu

10.10.2022
A+
A-

Dünya Bankası’nın yeni Türkiye Ülke Direktörü J. Humberto Lopez oldu.

Dünya Bankası yeni Türkiye ülke direktörünü açıkladı.

Buna göre, J. Humberto Lopez kısa süre önce üç yıllık görev süresini tamamlayan Auguste T. Kouamé’nin yerine göreve getirildi.

İspanya vatandaşı olan Lopez, Türkiye’nin kalkınma gündeminin ilerletilmesinde Türkiye Hükümeti’ne destek sağlayan Dünya Bankası Programına ve Portföyüne liderlik yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lopez, Dünya Bankasının, 70 yıldan uzun süre boyunca, kalkınma çabalarında Türkiye’ye eşlik etme ayrıcalığına sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Birbiri ardına ortaya çıkan küresel şokların dünya genelinde yarattığı ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinin olumlu beklentilerinin vatandaşlarının yaşam kalitesini iyileştirmeye devam etmesi için bu verimli ilişkiyi daha da derinleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Banka, finansman, diyalog, stratejik programlar ve bilgi ürünleri yoluyla Türkiye’nin ‘üst-orta gelirli ülke’ statüsünü koruma ve iklim gündeminde önemli bir küresel uygulayıcı olma hedefini desteklemeye hazırdır.”

HUMBERTO LOPEZ KİMDİR?

Son olarak Dünya Bankası Doğu ve Güney Afrika Bölgesi Strateji ve Operasyonlar Direktörü olarak görev yapan Lopez, bu kapsamda 60 milyar doların üzerinde bedele sahip 350’den fazla projeden oluşan bir portföyün yönetildiği bölgedeki strateji ve çalışma programlarının belirlenmesi ve uygulanması için destek verdi.

Lopez, bu görevi öncesinde Dünya Bankasının Latin Amerika ve Karayipler Bölgesi Strateji ve Operasyonlar Direktörü, Eylül 2019 ile Haziran 2020 arasında Bölge Başkan Yardımcısı Vekili olarak çalıştı.

Dünya Bankasındaki kariyeri boyunca başka görevlerde de bulunan Lopez, Orta Amerika Ülke Direktörü olarak ve Dünya Bankasının Latin Amerika ve Karayipler Bölgesi Yoksulluğu Azaltma ve Ekonomik Yönetim Bölümü Direktörü olarak da hizmet verdi.

Lopez, maliye politikası, döviz kuru belirleme, büyüme, yoksulluk ve gelir eşitsizliği gibi çeşitli alanlarda kapsamlı çalışmalar yayınlarken serbest ticaret anlaşmaları, göç ve işçi dövizleri, büyüme için yatırım ortamının rolü hakkında üç kitabın editörlüğünü yaptı.

Dünya Bankasında çalışmaya başlamadan önce İspanya Salamanca Üniversitesinde iktisat öğretim üyesi ve Baton Rouge’daki Louisiana Eyalet Üniversitesinde misafir yardımcı doçent olarak görev alan Humberto Lopez’in, İtalya’nın Floransa şehrindeki Avrupa Üniversitesi Enstitüsünden iktisat alanında doktora derecesi bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.