DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

DSÖ’nün Kovid-19 Rapor Taslağı: Virüsün Kaynağı Ha…

30.03.2021
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bağlı ekibin koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Vuhan kentine yaptığı ziyaretten sonra hazırlanan taslak raporu basına sızdı. Kovid-19 taslağında insanlara ‘muhtemelen’ başka bir hayvan vasıtasıyla yarasalardan bulaştığı açıklandı.

DSÖ’nin Kovid-19 rapor taslağının metninde, virüsün insanlara ‘muhtemelen’ başka bir hayvan vasıtasıyla yarasalardan bulaştığı ifade edildi.

Associated Press’in bir nüshasına ulaştığı taslakta, koronavirüsün bir laboratuvarda üretilmesine ‘çok düşük ihtimal’ denildi. Rapordaki bulgular büyük ölçüde beklendiği gibiydi ve birçok soruyu yanıtsız bıraktı. DSÖ-Çin ortak katılımlı çalışmada, ekip, laboratuvar sızıntısı ihtimali dışında her alanda daha fazla çalışma yapılmasını önerdi.

RAPOR BİRÇOK KEZ ERTELENDİ

DSÖ’nün bu raporunun yayımlanması birçok kez ertelenmişti. Bir DSÖ yetkilisi, raporun önümüzdeki günlerde yayımlanmasının beklendiğini söylemişti. Associated Press’in Cenevre’deki bir diplomattan aldığı rapor taslağında, yayımlanmadan önce değişiklik yapılma ihtimalinin bulunduğu da ifade ediliyor. DSÖ ekibinin Wuhan ziyaretini yöneten uzman Peter Ben Embarek, cuma günü yaptığı açıklamada, raporun son halini aldığını ve bilgilerin doğrulanarak tercüme işleminin yapıldığını iletmişti. 

Wuhan’a giden DSÖ ekibi, virüsün kaynağına dair yaptığı çalışmada, KOVID-19’un laboratuvar ürünü olduğu ihtimalini elediklerini vurgulamıştı. Ayrıca virüsün, donmuş ürün zincirinden bulaşma ihtimaline de dikkat çekilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.